Sam Dupont, Lena Gipperth, Michael Thorndyke, Thomas Angervall, Anne Gunnäs, Axel Wenblad och Ingela Dahllöf delade bord under jubileumsmiddagen på Kristineberg. Foto: Margareta Anderberg

Lovéncentret Kristineberg firade 140 år

Historiska tillbakablickar uppmärksammades på jubileumet

2017-09-03 Sedan 1877 har forskare och studenter studerat den marina miljön vid forskningsstationen Kristineberg utanför Fiskebäckskil. I år uppmärksammas stationens historia genom historiska tillbakablickar samtidigt som det pågår ett arbete med att utveckla stationen till ett framtida forsknings- och innovationscenter.

På initiativ av Professor Sven Lovén grundade Kungliga Vetenskapsakademien 14 juli 1877 ”Kristinebergs Zoologiska hafsstation”. Det idag en av världens äldsta marina stationer för forskning och utbildning, med tradition av att ta emot gästforskare.
I måndags samlades professorer, forskare, studenter, personal och de nya intressenter som arbetar med att utveckla stationen vidare till ett festligt 140 års jubileum.

Text och foto:
Margareta Anderberg

Läs hela artikeln och se bilderna i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet på: https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv