Johanna Larsson, Charlotte Haid Bondegaard, Marianne Höglind och Lotta Hemberg tillsammans i soffan strax innan lunchen.

Landslagsryttaren Charlotte från Tv:s Ryttareliten på besök i Lysekil

Fullt på läktaren när ett 20-tal ekipage fick lära sig allt om dressyrens svåra konst

2015-03-11 Landslagsryttare och känd från Tv-programmet Ryttareliten.
Det är en kort beskrivning av Charlotte Haid Bondergaard som under två dagar drillade ekipage på Lysekil på Lysekils Ryttarförening.
– Det här var jättekul. Vi hade fulla läktare under hela helgen, säger Marianne Höglind Björk, som var den som låg bakom arrangemanget.

För hästintresserade och kanske framför allt för de som gillar dressyr är Charlotte Haid Bondergaard ett mycket välkänt namn, både nationellt och internationellt. Under lördagen och söndagen var Charlotte i Lysekil och ett 20-tal lektioner hade bokats in.

Varje lektion varade i 40 minuter och under både lördagen och söndagen var det fulla läktare hos ryttarföreningen.

– Charlotte är en sprudlande tjej och alla var väldigt nöjda efter helgens lektioner, säger Marianne Höglind Björk, som själv har tränats av Charlotte under ett år.

Nivåerna på träningen var på alla plan, från nybörjare till högsta nivå och det var inte bara ekipage från ryttarföreningen som deltog.

– Vi hade besök från bland annat Orust och Färgelanda. Det kom även ekipage från Halland till Lysekil, för detta arrangemang, då det var öppet för alla som var intresserade, berättar Marianne.

I ridhuset var det under dagarna en påtaglig tystnad och fokusering.  Endast Charlotte hördes, trots att många var i lokalen för att följa dressyrträningen. Men i intilliggande cafeteria var det desto livligare då många passade på att köpa förfriskningar, inte minst mellan träningspassen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv