"Hur det i framtiden kommer att se ut i Sotenäs återstår att se. Vi kommer att göra en bedömning baserad på vilken efterfrågan det finns där", säger Lisa Alexandersson.

Kaosartat när vuxenpsykiatrin öppnade med ny vårdgivare

”Drabbar svårt sjuka och oroliga som i bästa fall bara mår dåligt och i värsta fall tar sitt liv”

2016-09-28 En vårdskandal är under uppsegling i Lysekil.
När vuxenpsykiatrin i Munkedal, Sotenäs och Lysekil övertogs av Evidens Care AB, som ersatte Capio Psykiatri Väst AB, försvann också tillgången till patientjournalerna för Lysekilsmottagningen.
– Nu sitter det massor av patienter hemma och tror att man ska kontaktas, men de nya vårdgivarna har ingen aning om vilka patienterna är. Det är svårt sjuka och oroliga människor som i bästa fall bara mår dåligt och i värsta fall tar sitt liv, säger en anonym källa till Lysekilsposten.

Det var den första september som vuxenpsykiatrin togs över av vårdföretaget Evidens Care AB som vann upphandlingen. Det nya avtalet med VG-regionen sträcker sig till 31 augusti 2020, med möjlighet för hälso- och sjukvårdsnämnden att förlänga avtalet i maximalt två år.

Överbelastad

På Evidens hemsida möts man av meddelandet: “För tillfället är vår e-post överbelastad och vi kan inte ge dig ett svar så…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Nyhetsarkiv