Bohuslän-Dals 29 man starka truppen ska i slutändan bantas ner till 23 innan laget går in i kvalspelet i september. Fram tills dess har spelarna mycket att jobba med. Etta från vänster syns målvaktstränaren Peter Blomdahl, trea från vänster syns Seth Torp.

Har startat resan mot Tv-pucken

Bohuslän-Dal Team-00 har målet klart för sig

2015-03-13 Bohuslän-Dal Team-00 har ställt in siktet på Tv-pucken.
25 utespelare och fyra målvakter krigar om att komma med i laget.
Säsongen startade med ett yo-yo-test i Kronbergshallen, där den fysiska statusen mättes.
– Det var väl inte bara toppresultat som vi fick se, säger fystränaren Rickard Nielsen.
Yo-yo testet:

Yo-yo testet ett uthållighetstest och precis som i beeptestet är det 20 meters löpavstånd mellan punkterna. Dock så är det efter 20 meters löpning ett gångavstånd på 5 meter (2.5m fram till en punkt och 2.5 m tillbaka) som är som en aktiv vila mellan pipen på bandet.

Tv-pucken är målet för gruppen, men det är långt dit. Ledarna Rickard Nielsen, fys och administrativa, Seth Torp, isen, och Peter Blomdahl, målvakterna, kommer att med gemensamma krafter att bygga laget. Den 29 man starka truppen ska i slutändan bli 23.

Men dessförinnan ska det hinnas med barmarksträning, cuper och läger.

– Killarna har fått ett träningsprogram utefter vad yoyo-resultatet gav. Här fanns en del fysiska brister. Jag tror det beror på att många klubbar missar att underhålla fysiken under pågående säsong, säger Rickard Nielsen.

Cup i april första testet

I Aprilcupen kommer Bohuslän-Dal att möta Skåne, Småland, Göteborg, Västergötland, Blekinge och Östergötland. Det blir den första riktiga prövningen för att se hur man står sig i konkurrensen med övriga lag.

Idag är det fem spelare från Lysekils Hockey Viking som är med. Det är Linus Nielsen, Elliot Nordholm, Lukas Olofsson, Pontus Axell och målvakten Hampus Blomdahl. Munkedals BK är representerat av Isak Fransson.

”Gott om tid på oss”

Efter sommaren, vecka 32, är ett sista läger innan den slutgiltiga truppen spikas.

– Det är här i Lysekil, i Gullmarsborg, som vi kommer att vara då, från måndag till söndag. Då får killarna reda på vilka som ska vara med när kvalspelet till Tv-pucken börjar i september, avslutar Rickard Nielsen.

Och ska killarna ha någonting att hämta där, då handlar det i flera fall att höja upp sig några snäpp i den fysiska statusen.

– Det var för många som hade dåliga resultat på yo-yo-testet. Men vi har gott om tid på oss att komma ifatt och följa upp resultaten.  Jag utgår från att killarna nu tar tag i sina respektive träningsprogram. Då kan det här bli riktigt bra, avslutar Rickard Nielsen.

Publicerad:
Nyhetsarkiv