Läget har ljusnat i LHK. När seriespelet skulle dra igång talades det om att man kanske skulle behöva dra sig ur serien på grund av för få spelare. I matchen mot Guldkroken såg det bättre ut, bänken var full.

Gästerna kroknade – LHK vann stort

Lysekilsherrarna besegrade HK Guldkroken med 36-18 – “En bra laginsats”

2014-10-27 LHK:s herrar krossade gästande Guldkroken med 36-18 (15-11).
– När vi satte försvarsspelet i den andra halvleken var det inget snack om vart det skulle gå. En bra laginsats, säger en nöjd Göran Hedberg, tränare i Lysekils HK.
Målskyttar LHK:

Pontus Andersson 8 (3), Simon Lindblad 6, Viktor Jardemark 5, Joakim Pettersson 5, Lucas Bruhn 4, Emil Persson 4, Johan Nyberg 3 och Daniel Hedberg

I inledningen av matchen handlade mycket om hemmalagets Pontus Andersson och Viktor Jardemark, som visade vägen. Men LHK tränaren var inte helt nöjd med spelet, som blev statiskt.
– Det blev för dålig fart och rörelse i den första halvleken, säger Göran Hedberg.
Men om den första halvleken var någorlunda jämn, det stod 12-10 efter 20 minuter, så blev den andra halvan av matchen en uppvisning från hemmalagets sida.
Kroknande gäster hängde inte alls med. Halvtidsresultatet 15-11 förvandlades till 29-13 när det spelats 20 minuter av den andra halvleken. Utklassning är ordet.
– Vi sätter försvarsspelet och Guldkroken tröttnar och sedan springer vi sönder dem, analyserar Göran Hedberg.
Priset till bästa spelare i hemmalaget gick till målvakten Rasmus Rosblad.

Läget har ljusnat
Från att inte veta om man skulle få ihop lag när seriespelet skulle köra igång, så har det ljusnat betydligt för LHK. Två segrar på tre matcher och en skapligt bred trupp.
– Vi fick dispens att använda två ungdomsspelare i varje match. Sedan tränar vi med 16-åringarna, vilket är positivt både för dem och för oss. Tidigare var det svårt att genomföra träningar med bra fart, då vi var för få. Men just nu ser det ganska bra ut, säger Göran Hedberg.

Foto: Lennart Hård

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv