Ekologisk egenproducerad mjölk är vad lantbrukarna Sandra Larsson och David Nilsson satsar på. Här ses de med dottern Julia och en av kalvarna. Gårdsmejeriet ligger i anslutning till gården i Skal, Lyse.

Gården som satsar på eget mejeri

2016-07-13 I tisdags öppnade Skals gård i Lyse eget gårdsmejeri. Nu kan lysekilsborna alltså köpa ekologisk mjölk direkt från bondgården, i stort sett direkt från korna. Mer miljövänlig mjölk går inte att få tag på och dess utom är den KRAVmärkt.

Det är lantbrukarna Sandra Larsson och David Nilsson som driver Skals gård. De har idag ungefär 60 mjölkande KRAVkor som mjölkar 2000 liter om dagen. Men så mycket räknar inte Sandra och David med att försäljningen på gården ska generera.

– Vi har räknat på att vi kanske säljer 50 liter om dagen, men vi har kapacitet att producera 100 liter åt gången. Anledningen till att vi satsat på eget mejeri är för att öka lönsamheten på gården. Vi valde den här vägen istället för att utöka med fler djur. Sedan så tycker vi det är roligt och viktigt att få träffa konsumenten, säger Sandra.

Självbemanning

Det som krävs för att producera egen mjölk är en pastöriseringsmaskin och sedan har de en mjölkautomat, där kunden själv kan fylla på sina flaskor …

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv