Stångenäs damlag drar sig ur division 1. Nu börjar föreningen om i division 3. Arkivfoto

Drar sig ur division 1

Spelarflykt tvingar Stångenäs till drastiskt beslut

2015-01-20 Stångenäsdamerna drar sig ur division 1 under säsongen 2015. Det drastiska beslutet togs under ett möte på måndagskvällen. Orsaken stavas spelarflykt.
– Vi har tappat en hel startelva och inte lyckats ersätta dem, säger Mikael Myhrén, spelaransvarig.

I slutet på september stod det klart att SAIS-tränaren Stefan Kristensson gjorde sin sista säsong på bänken i Brastad. Efter det satte spelarflykten igång. För att nämna några så har Sofia Olsson, Mathilda Persson och Jennifer Karlsson gått till Rössö, Karin From hamnade i Gilleby/Stala och Hanna Söreklint spelar 2015 i elitettanklubben QBIK från Karlstad.

Efter dessa spelartapp bestämde sig även tvillingarna Sara och Annie Mattsson och målvakten Alexandra Josefsson för att lämna klubben. Ny klubbadress för systrarna Mattsson ryktas bli Munkedal, för Josefsson ryktas det om Rössö.

– Vi hade ett möte tillsammans med spelarna under måndagskvällen och alla var överens om beslutet att dra sig ur. Det är riktigt tråkigt, vi har varit det bästa damlaget i Bohuslän de senaste åren, säger Mikael Myhrén.

Händelserna som ledde fram till beslutet att dra sig ur kan beskrivas som en snöbollseffekt. När tränaren Stefan Kristensson lämnade, började även spelarna röra på sig.

Börjar om i trean

Stångenäsdamerna kommer nu att börja om i division 3, där andralaget spelade under förra säsongen.

– Steget mellan division 1 och division 3 är för stort. Vi kan inte åka land och rike runt och förlora. Nu får vi ta nya tag och bygga upp laget igen, avslutar Mikael Myhrén.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv