Det var en föreställning om ett brukssamhälles framväxt som bjöds publiken i Forum i Munkedal. Åhörarna fick ta del av väl genomarbetade texter inspirerade av personliga berättelser från Jonsered. Här ser vi skådespelaren och vissångaren KG Malm tillsammans med vissångaren och tonsättaren Maria Pihl ”in action”.

Dramatiskt om livet i ett brukssamhälle

2016-02-18 På ett humoristiskt och medryckande sätt berättade vissångarna KG Malm och Maria Pihl om ett bruks­samhälles framväxt i en föreställning på Forum i Munkedal nyligen. Musikern Bo Stenholm från Göteborg ackompanjerade på gitarr och fiol.

– Jamen gott folk, det är ju underbart att ha mig här. Har ni ingenting att göra? Då har jag ett erbjudande. Ni kommer inte kunna tacka nej…

Så inledde KG Malm föreställningen på Forum i Munke­dal, i rollen som William Gibson.

Vi fick följa med till en svunnen tid och möta flera olika personligheter som levt och verkat i anslutning till fabriken i Jonsered. Berättelser som har stora likheter med Munkedals framväxt som brukssamhälle.

Grunden till föreställningen bygger på den dramatiserade musikaliska vandringen som Maria, KG och Bo genomförde tillsammans med ett antal skådespelare och musiker under åren 2012 och 2013 vid Jonsereds fabriker. Produktionen utmynnade i en skiva med…

Jenny Andersson

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv