För 13 år sedan tog DAIK steget upp till division 3. På lördag kan man i praktiken säkra återkomsten till innebandytrean. Fredrik ”Godis” Nestorsson är spänd och förväntansfull inför lördagens seriefinal. Arkivfoto: Joel Hansson

Dingle laddar för seriefinalen

Får sällskap av 160 supportrar i Göteborg

2015-03-06 – DAIK:s viktigaste match på 13 år.
Så beskriver tränaren Fredrik ”Godis” Nestorsson lördagens seriefinal borta mot Sävedalen.
Med till Göteborg, där guldet i praktiken kan säkras, åker tre bussar fullastade med förväntansfulla supportrar.

Seriefinal väntar. På papperet är förutsättningarna riktigt bra. Om man räknar med att Dingle vinner sina övriga tre matcher som är kvar, så har man sex poäng till godo på Sävedalen. Detta efter att Floda i senaste matchen besegrade Sävedalen med uddamålet.

Skulle DAIK förlora mot Sävedalen i helgen ligger lagen på samma poäng. Men då har Dingle tre matcher kvar att spela och Sävedalen bara två. Vinner Dingle på lördag så kan man nog säga att seriesegern i praktiken är klar.

– Vi har en stor fokusering på att vi ska vinna och inte ha några som helst tankar om att vi har råd att förlora, säger ”Godis”.

”Kittlar lite extra”

Dingletränaren erkänner att det är lite spänt och nervöst inför lördagen.

– Men jag måste ju som tränare försöka hålla mig kall, så att spelarna kan prestera på topp. Det är ju ändå sådana här matcher som man längtar efter. Det handlar om att gilla läget, även om det kittlar lite extra i magen inför lördagen.

Om förutsättningarna på papperet är bra så ser det desto mer oroligt ut i spelartruppen.

– Det är väldigt mycket småskavanker här och där, samtidigt som flera spelare har legat eller ligger med feber. På måndagsträningen var två tredjedelar av laget indisponibelt av olika anledningar, säger Fredrik Nestorsson.

160 bortasupportrar

Men trots skade- och sjukläget så är det ännu ingen spelare som inför seriefinalen definitivt har kastat in handduken.

För 13 år sedan tog Dingle AIK steget upp i division 3 när man i en avgörande match besegrade Bästkusten. På lördag kan Dingle ta ett stort kliv mot att upprepa den bedriften. Med sig till Göteborg har man 160 supportrar som ska göra sitt för att stötta.

– Det är helt otroligt att ha ett sådant stöd på den här nivån. Våra supportrar, gamla som unga, är fantastiska och jag hoppas att vi i laget kan bjuda tillbaka under lördagen, avslutar Fredrik ”Godis” Nestorsson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv