Den här gången togs Jonathan väl omhand i Grundsund och solen sken med en lagom vind. Det har dock varit bistrare i norr med temperaturer neråt noll och regn där Jonathan har fått sova ute under seglet.

Britten som åker Europa runt – på surfingbräda

Stannade till i Grundsunds hamn och bjöds på kost och logi

2017-08-16 Hamnkapten Hans Gunnarsson ringer torsdag kväll. Han säger att det just windsurfat in en kille i Grundsunds hamn som kommer från Ryssland. Skojar han med mig?
Det var britten Jonathan Dunnett , 43, som gjorde stopp i Grundsund skulle det visa sig, på sin windsurfingexpedition helt ensam runt Europas kust.

20 maj startade han från rysk/norska gränsen uppe i Barents hav och målet är rysk/ukrainska gränsen i Svarta havet. En sträcka på drygt 15 000 km som Jonathan uppskattar kommer ta två år.
– När jag väl fick idén till den här expeditionen kunde jag inte släppa tanken på att göra det här. Det finns en massa olika skäl varför jag gör det, men alltihop kokar egentligen ned till – för att jag kan och har möjlighet just nu, säger Jonathan när vi träffar honom på bryggan på Östra kajen i Grundsund.

Text och foto:

Margareta Anderberg

Läs mer i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet på:
https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

 

Publicerad:
Nyhetsarkiv