Theresa Claesson-Andreasson, målvakten Fanny Bergman och Amelie Olsson segerjublar efter skrällen hemma mot topplaget IFK Bankeryd från Småland.

Allt klaffade för LHK-damerna

Theresa Claesson-Andreasson var bäst på plan och visade att åldern bara är en siffra

2014-12-01 Anders ”Raggarn” Johansson beställde en storartad prestation.
Han fick vad han bad om, och lite till.
Därför kunde LHK överraska och slå topplaget IFK Bankeryd med 26-20.
Matchfakta:

Lysekils HK – IFK Bankeryd
Handboll – division 2
Resultat: 26-20 (12-8)
Publiksiffra: 80 personer
Lagets bäste spelare: Theresa Claesson-Andreasson
Lagets målskyttar: Theresa Claesson-Andreasson 8, Johanna Carlgren 7 (2), Amelie Olsson 2, Angelica Henriksson 2, Anna Berndtsson 2,  Emma Svensson 2, Matilda Christensen, Cajsa Byström, Fanny Govik
Nästa match: Skåre HK, borta

15.00, en och en halv timme före avkast, samlades Lysekilsspelarna i Kronbergshall­ens kafeteria. Där satte sig tjej­erna ner och lyssnade på trän­aren Anders ”Raggarn” Johansson:

– I dag kan vi vinna om vi spelar på vår maxnivå. Så full fokus på handboll från och med nu.

Spelargruppen nickade, tog på sig lite varmare kläder och traskade ut i kylan för en uppfriskande kort promenad.

– Vi har fantastiskt bra tjejer, men inställningen har varit lite si och så i år. Ena matchen är det skapligt, en annan helt under isen, säger Johansson.

LHK-tjejerna tog sin tränare på orden och mer därtill. Inställningen var topnotch. Fanny Bergmans målvaktsspel var briljant. Försvarsspelet stämde klockrent. Det tog nio minuter innan storfavoriten Bankeryd gjorde mål.

“Är himla roligt”

Lysekil rusade fram till ­­­4-0­ ­­och släppte sedan aldrig sin ledning. De gjorde mål från kanterna, linjen, nio meter, på straff och via kontringar.

Visserligen kämpade Bankeryd sig upp till 19-17, men då tryckte LHK ifrån igen och kunde vinna med 26-20.
Hjärnan och bäst av alla var en 43-åring – Theresa Claesson-Andreasson. Hennes vänsterarm och blick håller fortfarande skyhög klass i division 2. För LHK:s unga gäng är hon ovärderlig.

– Jag kände innan att jag var tung i bena, men det är något som händer när jag kommer ut på en handbollsplan. Jag kickar igång. Det är himla roligt att spela match och då är det bara att köra, säger Theresa Claesson-Andreasson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv