Johan Brunström spelar under helgen DC-match mot Österrike i Örebro. Arkivfoto: Joel Hansosn

3 frågor till…

2015-03-06 … Johan Brunström, 34-årig tennisspelare och ­dubbelspecialist från Fiskebäckskil.

1. Under helgen möter Sverige Österrike i Davis Cup hemma i Örebro. Hur är känslan i kroppen och vad tror du om helgens matcher?

– Bra. Jag känner mig i form och har fått träna på för fullt hela veckan och fått in allt jag velat på träningarna, både på övningar och i matchspel. Österrike har ett väldigt starkt lag och ser man till rankingen så är de bättre än oss i både singlarna och dubblarna. Med andra ord är vi underdogs, men även om det blir tufft så tycker jag att vi har chans. Kan vi få med oss en singelvinst på fredagen så kanske de blir lite stressade inför resten av matcherna.

2. Det har länge talats om Sveriges sjunkande status på tenniskartan jämfört med 70-, 80- och 90-talen. Hur ser du på det svenska laget idag?

– Jag tycker vi har mycket fler spelare att välja mellan idag än för exempelvis ett år sedan, så det går åt rätt håll. Förbundskaptenen Fredrik ”Fidde” Rosengren hade ett svårt val när han skulle ställa upp singlarna, men det är positivt.

3. 2015 har inte börjat på bästa sätt för dig och din dubbelpartner, ni har förlorat samtliga sju matcher ni har ställt upp i. Vad har du för tankar om året?

– Resultatmässigt är jag såklart missnöjd med hur 2015 har börjat. Dock har tennisen varit okej, så det är bara att fortsätta vara positivt och träna på hårt. Målsättningen för 2015 är att lyckas bra i någon Grand Slam och jag vill ha nått en kvartsfinal efter den sista stora tävlingen för året.

Publicerad:
Nyhetsarkiv