Tre trafikolyckor vid Dinglemotet

En person fördes till sjukhus – kaosartad situation på vägen

2017-11-16 Inte mindre än tre trafikolyckor inom loppet av en dryg halvtimme ägde rum i anslutning till ett vägbygge på E6 strax söder om Dinglemotet på torsdagsmorgonen. Trafiksituationen blev kaosartad innan trafiken kunde dirigeras om genom Dingle samhälle.

”De här olyckorna sker under en tidsrymd på drygt en halvtimme, det är halt på platsen och vi har svårt att få andra trafikanter att sakta ner”

 

Enligt Räddningstjänsten Mitt Bohuslän handlade det om tre olika trafikolyckor på det aktuella vägavsnittet, där ytterligare en olycka ägde rum morgonen innan. Då var det en linjebuss som körde in i en lastbil.
Under både onsdagen och torsdagen var det halt på platsen. Dessutom pågår ett vägbygge med begränsad framkomlighet.
Det första larmet på torsdagen kom klockan 09.03. Enligt polisen hade en långtradare i södergående riktning fått sladd, kört in i mitträcket och kolliderat med ett vägarbetsfordon. Kollisionen blev kraftig.

Fördes till sjukhus
Föraren i lastbilen fördes med ambulans till sjukhus med ryggsmärtor och skador i ansiktet. En stund senare kom rapport om ytterligare en olycka i södergående riktning strax norr om den andra olycksplatsen. En trailerlastbil bromsade in kraftigt, fick sladd och körde in i en personbil.
Sedan var det ytterligare en lastbil som kom i hög fart, fick sladd och blockerade båda vägbanorna.
– De här olyckorna sker under en tidsrymd på drygt en halvtimme, det är halt på platsen och vi har svårt att få andra trafikanter att sakta ner, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Det rådde blixthalka på vägen, men det var inget som merparten av bilisterna och lastbilschaufförerna tog någon hänsyn till.
Efter olyckorna stängdes motorvägen av för trafik i båda riktningarna under större delen av förmiddagen. Trafiken fick dirigeras om till gamla E6 genom Dingle samhälle.

Bilister vände på vägen
Innan E6 kunde stängas av vid av- och påfarterna söder om Dinglemotet försökte jäktade bilister vända på E6 för att ta sig ur kaoset köra mot färdrikningen.
Ett helt livsfarligt agerande.
– Det är verkligen inte en god idé. Det är det sista man ska göra i en situation som denna, säger polisens presstalesman, Tommy Nyman.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafsson, ahlbin@lysekilsposten.se0523-667083
Annons
Nyhetsarkiv