Såhär brukar det se ut i Lysekil. Men under tisdagen och onsdagen kommer det att bli strömlöst i delar av Lysekils centrum. Det är fråga om två planerade strömavbrott. Arkivbild.

Strömlöst i centrala Lysekil

Planerade strömavbrott för att minska risken för oplanerade

2017-11-15 Under tisdagen och onsdagen kommer det att bli strömlöst i delar av Lysekils centrum. Det är fråga om två planerade strömavbrott. På tisdagskvällen berördes knappt 400 kunder.
– LEVA utför just nu underhållsåtgärder på flertalet transformatorstationer inne i centrala Lysekil. Ett arbete som utförs vart åttonde år för att säkerställa hög leveranssäkerhet och för att undvika oförutsedda strömavbrott, säger Susanne Malm, vd vid LEVA i Lysekil.

Det är ovanligt att strömmen går i Lysekil, men tisdag-onsdag är det alltså inplanerade strömavbrott som ger kvällsmörker tidigare än beräknat hos de hushåll som berörs. Under tisdagen var strömmen bruten från klockan 22 till klockan 2 natten till onsdag hos 387 kunder. Arbetena berörde boende vid Stengatan, Kungsgatan, Apoteksgatan, Skottegatan, Stengränd, Drottninggatan och Kvarnberget.
Då utfördes underhåll på en transformatorstation på Stengatan.
Under onsdag kväll och natten till torsdag (klockan 22 till 2) berörs 47 kunder på Stenhuggaregatan, Norra Kvarn-gatan och Svarvaregatan. Då handlar det om underhåll på en transformatorstation vid Gullmarsskolan.
– Underhållet kommer att pågå fram till jul och det innebär att vi behöver göra stationerna spänningslösa under den tid arbetet pågår, säger Susanne Malm.
Hon påpekar att samtliga berörda kunder är/blir informerade om att LEVA bryter strömmen under några timmar under arbetets gång.
– Tiden för avbrottet är planerad för att ge minsta möjliga påverkan för berörda kunder, avslutar Susanne Malm.

Gör som allt fler. Teckna en digital prenumeration och läs kompletta artiklar och hela tidningen i vår nya app. Mer info på: http://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Andersson, thomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv