Major Christer Börjesson, chef för den 40:e hemvärnsbataljonen och överstelöjtnant Dan Hagman, chef för BohusDalgruppen är i full gång med sina uppgifter. Dan är en av dem som planerar för den här övningen och Christer har en stor bataljon att leda under de närmaste dagarna.

Stor militärövning med 650 hemvärnssoldater

Nu ska de öva försvar i nära avslutning till Lysekils hamn

2018-04-11 På torsdag drar en militär storövning igång i Lysekil. Rikshemvärnschefens insatsövning kommer att genomföras i Uddevalla och Lysekil, med cirka 650 hemvärnssoldater med fordon, båtar, flygplan och hundar. Förbanden kommer att öva på civil mark och för Lysekil blir det främst i anslutning till Lysekils hamn, Preemraff och Gullmars­leden.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv