”Vilka åtgärder och initiativ avser ministern att vidta för att motverka ungdomskriminalitet och för att stärka tryggheten?”, undrar riksdagsledamoten Lars-Arne Staxäng (M). Foto: Gabriel Berndtsson

Oroligheterna i Lysekil lyfts upp i riksdagen

Lars-Arne Staxäng (M) efterlyser åtgärder av justitieministern

2018-03-09 Nu blir oroligheterna i Lysekil en riksdagsfråga.
Lars-Arne Staxäng (M) frågar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) vilka åtgärder och initiativ han vidtar för att motverka ungdomskriminalitet för att stärka tryggheten.

– Under den senaste tiden har det varit oroligt i Lysekil i Bohuslän. Det har förekommit oroligheter med ungdomsgäng som stört ordningen genom att bland annat störa träningar och matcher i en idrottshall i centrala Lysekil. Ungdomsgängen har bland annat slagit sönder en toalett och hotat andra människor. Nyligen har idrottshallen bestämt sig för att låsa sina dörrar på kvällarna för att försöka skapa lugn och ro i idrottshallen. Ungdomsgängen misstänks även ligga bakom attacker mot butiker och väktare i Lysekil, konstaterar riksdagsledamoten Lars-Arne Staxäng (M) när han ger en bakgrund till sin riksdagsfråga.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad:
Nyhetsarkiv