Kerstin Thörns stråkar inspelade i Brastads kyrka nu på skiva i USA

2018-01-19 Stråkmusik inspelad i Brastads kyrka har nu spridits till USA och på nätet. Det handlar om musik som violinisten Kerstin Thörn, sommarboende i Lyse, spelade in i september i fjol. Resultatet finns sedan en tid som en julskiva med soulartisten Smokey Robinson.
– Brastads kyrka har en bra akustik för stråkmusik, fastslår Kerstin Thörn när LP når henne i en paus i sin inspelningsstudio i Stockholm.

– Jag fick frågan om att spela in stråkar för Smokey Robinson av en svensk musikproducent i Los Angeles och som jag arbetat med förut, berättar Kerstin.
Hon gjorde flera olika inspelningar med stråkar i Bra-stads kyrka. Sedan läggs dessa ihop med sång och andra musik-instrument till den slutliga versionen.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Andersson, thomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv