Efter LP:s artikel för en vecka sedan och den gångna helgen har polisen i Lysekil fått in ytterligare tre polisanmälningar från kvinnor som råkat ut för ”drink spiking”. Detta ska ha skett på två olika krogar i Lysekil under december och januari. Foto: Pixabay

Fyra kvinnor har polisanmält att de fått droger i sina glas

Efter LP:s artikel: Nu kommer fler misstänka fall om ”drink spiking”

2018-02-06 En kvinna misstänkte att hon blivit drogad på en av Lysekils krogar.
Nu har ytterligare tre kvinnor gjort en polisanmälan om så kallad ”drink spiking” efter LP:s artikel i förra veckan.

– Vi behöver hjälp med tips och iakttagelser från allmänheten, för det är uppenbart att detta har blivit ett stort problem i Lysekils krogmiljöer, säger Henrik Rörberg, kommunpolis i Lysekil.

En första anmälan kom från en kvinna i Lysekil i december. LP hade en intervju med en annan kvinna, som misstänker att hon råkat ut för samma sak i mitten av januari, men hon hade inte orkat göra en polisanmälan. Intervjun publicerades för en vecka sedan i LP. Efter den artikeln har alltså ytterligare tre anmälningar kommit från kvinnor som blivit utsatta för ”drink spiking” under december och januari på två olika krogar i Lysekil.

– Det kan mycket väl finnas ett mörkertal, säger Henrik Rörberg, som uppmanar alla som misstänker att de har drabbats att genast uppsöka en vårdcentral och ta ett blodprov.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafsson, ahlbin@lysekilsposten.se0523-667083
Annons
Nyhetsarkiv