Här ses de båda valförrättarna Marita Fermell Lagrell och Irene Olsson ta emot väljarna och deras röstkuvert. Foto: Gabriel Berndtsson

Fler röstade i årets kyrkoval

Lysekil följde den allmänna trenden

2017-09-18 Rekordval för kyrkovalet 2017. Valdeltagandet var högre än tidigare år på riks­planet och Lysekil följde den allmänna trenden.
Det som skiljer det här valet från tidigare val var att samtliga församlingar i Lysekils kommun blir ett pastorat från den första januari 2018.

Redan klockan nio när vallokalerna öppnade ringlade kön utanför Arken, som tillhör valdistrikt 1 i Lysekil. Marita Fermell Lagrell, ordförande och Irene Olsson, vice ordförande vid kyrkovalet i Lysekils församling, var på plats, registrerade väljarna och tog emot deras röster.  På det lokala planet var det personval med en församlings­lista, där väljarna kunde kryssa upp till tre kandidater. Personrösterna har inte räknats i den preliminära sammanräkningen och det är den som redovisas nu.
När kan vi förvänta oss ett definitivt resultat av valet?
– Det jag har hört är att Göteborgs stift bestämt sig för att börja den slutgiltiga sammanräkningen nu på fredag. Det är en process som tar en stund, för nu ska även personröster räknas.

Gör som allt fler. Teckna en digital prenumeration och läs kompletta artiklar och hela tidningen i vår nya app. Mer info på: https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv