Det är trångt om lagringsutrymmen i Lysekils hamn, både när det gäller hamnmagasin och väderskydd. Brofjorden Ship Agency ställer nu frågor till Lysekils kommun om de framtida möjligheterna för lagring och godshantering. Företaget förhandlar med flera stora kunder och ställer frågan till kommunen om de vågar lägga eventuella nya godsvolymer i Lysekil.

Vill satsa stort på mer gods i Lysekils hamn

Brofjorden Ship Agency ställer frågor till kommunen – även om Lysekilsbanan

2017-02-19 Brofjorden Ship Agency med sex anställda i Lysekil skriver nu till Lysekils kommun med frågor om hamnen, bland annat om det finns lagringsutrymmen för större mängder gods.
”Vi förhandlar för tillfället med flera stora kunder för 2018. Det rör sig om en total volym på 100 000 ton, nästan lika mycket som Lysekils hamn hanterade 2016. Vågar vi lägga dessa volymer i Lysekil”, frågar sig Mikael Baaz, vd för Brofjorden Ship Agency i skrivelsen till kommunen. Företaget är också intresserat av gods-transporter på Lysekilsbanan.

Det är väl känt att det är trångt vad gäller lagerutrymmen i hamnen i Lysekil, både i hamn­magasin och under väderskydd. De flesta ytor är upptagna av gods som mellanlagras.

”Vid samtal med hamnchef Dan Ericsson förstår vi att de lagringsutrymmen som finns är i det närmaste fullt utnyttjade, antingen genom kontrakt eller optioner. Några…

Läs mer i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration på:

https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv