Skolattack i Trollhättan

Två avlidna – gärningsmannen skjuten

2015-10-22 På torsdagsförmiddagen gick en maskerad man till attack, beväpnad med flera knivliknande vapen, på skolan Kronan i Trollhättan.
Två personer har avlidit, varav en är bekräftad som lärare på skolan. Gärningsmannen ska ha blivit skjuten av polisen och ska enligt uppgifter vara allvarligt skadad.

Totalt är det fyra personer, två elever och två vuxna som ska ha attackerats. Uppgifterna gör gällande att två personer nu har avlidit, varav en direkt på plats. En av de avlidna är en vuxen person men det är inte bekräftat vem det andra offret är. Dock är det inte gärningsmannen som har avlidit. Tre personer, exklusive gärningsmannen, vårdades timmar efter attacken på NÄL, en lärare och två elever, på 11 respektive 15 år gamla. Dessa personer ska ha fått allvarliga stickskador och svävade under dagen mellan liv och död. Senare rapporterades det att en av dessa avled på operationsbordet.

– Det var vid 10-tiden som gärningsmannen, en man i 20-årsåldern, gick till attack i skolan. Han ska ha varit inne i klassrum. Det är en fruktansvärt tragisk händelse. En av de allvarligaste i Sveriges historia, säger Thomas Fuxborg, polisens pressinformatör.

När polisen kom till platsen anträffades mannen. Två skott avlossades varav ett träffade och oskadliggjorde mannen. Strax därefter påträffade polisen en skadad vuxen man och en avliden vuxen man, vid entrén. Därefter anträffade man de övriga skadade på andra platser i skolan.

– Gärningsmannen, som är identifierad, har…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv