Pontus Andersson blev LHK:s bäste målskytt mot Ulricehamn med sina elva mål. Sju av dem kom via straffkast.

Oavgjort för LHK i toppmatch

Tappade ledning till 32-32 – tränaren: ”Det var viktigt att vi inte förlorade”

2015-01-26 LHK-herrarna hade segern i sina händer.
Men utvisningar och ett tappat fokus knäckte dem.
Hemmamatchen mot Ulricehamn slutade oavgjort, 32-32.
– Det var surt att vi tappade ledningen, men det var viktigt att vi inte förlorade, säger LHK-tränaren Göran Hedberg.
Matchfakta:

Lysekils HK – KFUM Ulricehamn
Handboll – division 4
Resultat: 32-32 (15-16)
Publiksiffra: 55 personer
Bäst i LHK: Rasmus Rosblad
LHK:s målskyttar: Pontus Andersson 11 (7), Lucas Bruhn 6, Jonathan Nilsson 6, Emil Persson 4, Rasmus Andersson 2, Christoffer Olsson, Joakim Pettersson och Daniel Hedberg
Nästa match: Sörhaga HK, borta

Det var en riktig toppmatch som publiken i Kronbergshallen bjöds på. Tvåan LHK mot trean Ulricehamn, som tillsammans med serieledaren Sörhaga är tippade att vinna serien.

Det var hemmalaget som inledde bäst, men ganska snart förstod man att det skulle bli en jämn match. 4-0 till LHK var helt plötsligt 4-5 till gästerna, och efter det mönstret utspelade sig hela matchen. Ena laget drog ifrån med några bollar, det andra jobbade ikapp luckan. När domarna blåste för halvtid var ställningen 15-16.

– Det var dåligt tempo i första. Vi har inte spelat match på sex veckor. Det känns som en seriestart varje gång vi kommer till spel, säger Göran Hedberg.

Höjde sig i andra

I andra halvlek höjde sig LHK spelmässigt. Ulricehamn kan tacka sin nummer 10, Adam Melltoft, för att laget hängde med i målproduktionen. Den store niometersspelaren fick göra lite som han ville genom hela matchen.

– Vi punktade bort deras bäste spelare genom hela matchen och då fick nummer 10 desto fler lägen. Vi kom inte ut på honom tillräckligt.

När LHK satte 27-23 med kvarten kvar av matchen var det nog många som trodde att det var avgjort. Men gästerna tog time-out och den var effektiv. Fem minuter senare hade man jobbat ikapp till 29-28. Hemmalaget orkade med ett sista miniryck fram till 32-29, men en utvisning i slutminuterna och några felbeslut i anfallsspelet gjorde att Ulricehamn kunde krypa ikapp en gång till.

Med 28.43 på klockan kvitterade gästerna till 32-32 som också blev slutresultatet.

– Det var ett bra lag vi mötte. Vi slog de borta och eftersom de är topptippade var det var väldigt viktigt att de inte vann idag. Nu har vi de fortfarande bakom oss i tabellen.

Inga niometare på bänken

Göran Hedberg hyllar matchen som en laginsats, men han vill ändå ge extra beröm till målvakten Rasmus Rosblad och niometaren Lucas Bruhn.

– Jag är nöjd med matchen. Det är synd att vi har en tunn trupp. Idag hade vi inga niometersspelare på bänken och killarna som fick slita hårt, avslutar Göran Hedberg.

I och med det oavgjorda resultatet behåller LHK andraplatsen i tabellen.

Foto: Lennart Hård

Publicerad:
Nyhetsarkiv