Lilla Kornö (bilden) har liksom Stora Kornö en bebyggelse av riksintresse och det får i samband med utbyggnader göras noggranna avvägningar mellan bevarandeintresse och behov av ökade utrymmen för till exempel toa och dusch, när nu öarna ska få kommunalt VA. (Se även debattartikel i Lysekilsposten, 18 dec 2017, sid. 6.) Foto: Privat

Miljödomstolen gav klartecken för tillbyggnad på Lilla Kornö

Upphävde Länsstyrelsens beslut och fastställde Byggnadsnämndens bygglov

2018-01-02 I januari i år beslutade byggnadsnämnden i Lysekil att ge bygglov för tillbyggnad och påbyggnad av takkupa på ett fritidshus på Lilla Kornö.
Efter att delar av beslutet upphävts av Länsstyrelsen har nu Mark- och miljödomstolen åter fastställt det bygglov som byggnadsnämnden gav.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv