Räddningstjänsten var på plats. Foto: Arkivbild

Kvinna förd till sjukhus efter brand

2017-11-06 En kvinna fick föras till sjukhus efter en villabrand i Rågårdsvik natten till söndagen. Branden började i källaren, men räddningstjänsten från Grundsund var snabbt på plats och bekämpade branden.

Klockan var strax före 02.00 på natten när räddningstjänsten fick larmet och fick rycka ut till en villa i Rågårdsvik på Skaftö.
Branden hade uppstått i källaren och huset blev rökfyllt. Tack vare att dörrarna var stängda och att brandmännen från Grundsund var snabbt på plats fick man branden under kontroll utan att den spred sig till övriga huset.
En kvinna fördes till sjukhus med lindriga rökskador för observation sedan hon andats in rök, men hon kunde lämna sjukhuset efter observation.
Räddningstjänsten från Lysekil larmades också, men kunde vända hem igen vid färjeläget i Finnsbo, då kollegorna på Skaftö hade situationen under kontroll.
– Vi vet inte den exakta brandorsaken ännu. När vi kom dit hade ett vattenrör sprungit läck och en avfuktare som stod i närheten brann, men vi vet inte om den antändes på grund av kortslutning eller om branden helt enkelt började i avfuktaren, säger räddningstjänstens inatsledare Lars Bjurström.
Villan fick rökskador.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv