Jörgen Öbom tar över Lysekils FF nästa säsong. “Jag ser fram emot nya utmaningar”, säger 56-åringen. Arkivfoto: Simon Pettersson

Jörgen Öbom – ny tränare i Lysekils FF

Lämnar Tjörn och Rönnäng efter tre säsonger

2014-11-03 Från sexan till femman. Tränaren Jörgen Öbom lämnar division 6-klubben Rönnängs FF efter tre säsonger. Den nya arbetsgivaren heter Lysekils FF.
– Jag ser fram emot nya utmaningar, säger Jörgen Öbom.

Efter tre säsonger i Rönnäng tar nu den 56-årige rörläggaren från Svanesund ett kliv uppåt i seriesystemet. Han tar över LFF efter Andreas ”Skarven” Skarstedt.
– LFF tog kontakt med mig och vi träffades och diskuterade. De verkade intresserade och allt blev klart i söndags kväll, säger Jörgen Öbom.

“Kommer satsa ungt”

Öbom har en lång karriär bakom sig, både som spelare och ledare. Han har jobbat mycket med ungdomar, han är för närvarande distriktskapten för Bohusläns P98-lag. Just hans duktiga hand med juniorer verkar vara något som har spelat in när LFF utsåg Svanesundsbon till sin nya tränare.
– Bohusläns Fotbollsförbund rekommenderade Jörgen för oss. Han har jobbat mycket med ungdomar och vi kommer satsa ungt nästa säsong, säger Micke Lindskog, spelaransvarig i LFF.

Vad vet du om LFF?
– Det är en klubb med ordning och reda och som just nu är inne i en generationsväxling. Men det är inget som avskräcker.

Vad är målet nästa säsong?
– Det är lite tidigt att prata om mål, jag har inte träffat killarna i laget än. Men att hamna på övre halvan är något jag kan säga redan nu, avslutar Jörgen Öbom.

Publicerad:
Nyhetsarkiv