Häktad Lysekilsbo i knarkhärva misstänks för flera andra brott

Åtalas för två fall av misshandel och övergrepp i rättsak

2024-03-26 En av de tre Lysekilsborna som nyligen häktades i en narkotikarazzia i Lysekil, misstänks nu för fler brott, bland annat två fall av misshandel samt övergrepp i rättsak.

I mitten av september ska mannen, som är i 20-årsåldern, gjort sig skyldig till misshandel på Verstadsgatan i Lysekil, tillsammans med en ännu okänd gärningsman.
Den åtalade mannen har tillsammans med en annan man i samförstånd och med uppsåt utdelat slag eller knuffat omkull en ung man så att han föll till marken.

Slag och sparkar
Den åtalade mannen och den okände gärningsmannen har därefter utdelat slag och sparkar vilka träffat offret i ansiktet och på kroppen. Av slagen och sparkarna har offret orsakats smärta i en fot, smärta i benen, sårskador på vänster och höger hand, sårskada på vänster och höger knä samt en sårskada nedanför höger öra.
Den åtalade förnekar brott.
Två vittnen finns till händelsen och deras iakttagelser ska höras i rättegången till styrkande av åtalet och gärningen.

Övergrepp i rättsak
Dessutom åtalas Lysekilsbon för övergrepp i rättsak sedan han med underförstått hot om våld angripit en man i 40-årsåldern från Brodalen för att han i egenskap av målsägande vittnat i ett mål i tingsrätten. Angreppet har bestått i att Lysekilsbon tagit sig hem till Brodalenbon och läst upp ett brev för honom, där han erbjöds 150.000 kronor mot att ta tillbaka sitt tidigare avlagda vittnesmål. Om Brodalenbon accepterade ”erbjudandet” skulle ”inget hända honom”. Denna händelse ägde rum i mitten av oktober.

Flera vittnen
Lysekilsbon åtalas för ytterligare ett fall av misshandel, som ägde rum i mitten av september i Södra hamnen i Lysekil.
Tillsammans med en annan Lysekilsbo i 20-årsåldern har han utdelat slag och knuffat omkull en man i 35-årsåldern och därefter utdelat sparkar och slag vilka träffat offret i huvudet och på kroppen. Av slagen och sparkarna har offret orsakats smärta i hals och nacke, höger sida av thorax, ben samt sårskador på skallen/ huvudet.
Även där finns två vittnen till händelsen, som ska höras i rättegången till styrkande av åtalet och gärningen.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv