Med banderoll, sång och blåfärgad rök välkomnade LAIK support spelarna inför förra helgens match mot Svarteborg. Och därefter stod de kanske för årets bästa stämning på Gullmarsvallen. ”Vi får uppskattning av alla möjliga. De gillar att vi engagerar oss istället för att sitta hemma och spela dator eller vad det nu är. Hittills har vi fått hjälp av alla möjliga. Det är många företagare och folk som vill stötta oss”, säger Simon Pettersson i LAIK support.

”Glömmer nog bort att de spelar i division 5”

2015-10-02 De sjunger, trummar, stöttar och psykar.
Men hur mycket ideell tid lägger LAIK support ­egentligen ner på banderoller, flaggor och pyroteknik?
En hel del skulle det visa sig.
– Vi arbetade under tolv timmar för att få klart vår senaste banderoll, säger Simon Pettersson.

Den speciella minuten är kommen. Lysekils och Svarteborgs spelare springer in på Gullmarsvallens höstpräglade gräsmatta. LAIK support är givetvis på plats. Ungdomarna – bara killar – står vid sidan av det ena målet. I solskenet håller de upp en bred banderoll med texten ”I MED O MOTGÅNG”. ­Bokstäverna är vita och är omringade av föreningens ljusblåa ­huvudfärg som ska symbolisera havet och himlen.

Flera av killarna har tagit en halsduk över munnen och stora delar av ansiktet. Den mörkblåa pyrotekniken bolmar. Till slut täcker röken över stora ­delar av banderollen, men budskapet till spelarna gick fram. LAIK support stöttar ­laget i med- och motgång.

***

Lördag kväll den 19 september. Ett tiotal tonårskillar har samlats i Slättens klubbhus i Lysekil. Om nästan exakt en vecka ska LAIK supports ­hittills största banderoll visas upp på Gullmarsvallen. Ena fönstret står öppet, P3-artad ­musik strömmar ur högtalarna och grabbarna gnabbas om Premier League och Allsvenskan i fotboll.

– Det här blir jäkligt bra asså, säger Filip Zubonja som precis har tagit på sig de genom­skinliga plasthandskarna och greppat penseln.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv