Rött överallt. Hemma hos familjen Pålsson/Meijer i Brastad är väggarna klädda med halsdukar, tavlor, tröjor, planscher och tapeter med Liverpool. Speciellt galna är Mariannes och Henriks söner, Theo och Simon, som älskar det engelska fotbollslaget. Foto: Joel Hansson

Familjen Liverpool vann resa till deras drömarena

Fotbollstokig familj från Brastad fick uppleva stämningen på klassisk mark

2014-12-12 Bröderna Simon och Theo Meijer föddes till att hålla på Liverpool FC.
Nyligen gick jungfru­resan till mytomspunna ­Anfield.
– När Liverpool spelar på Tv:n får allt annat stå åt sidan, säger Henrik Pålsson, pappa i familjen Liverpool.
Theo Meijer

Ålder: 9 år
Lag: Stångenäs AIS
Position: Mittfältare
Favoritspelare i Liverpool: Steven Gerrard

Bäckvägen 6 ligger i Brastads största bostadsområde, Tuntorp, och ser helt normalt ut från gatan. Ett klassiskt grönmålat hus där en rödvit, stor, tomte tittar snällt mot de som passerar. Öppnar man dörren, stiger in, och tar sig en kort rundtur kan man tro att julen redan är här. Tre rum är i stort sett helröda (pojkarnas och vid ena tv:n) och det beror inte på några rödklädda tomtar.

Nej, det här är familjen Liverpools hem och där bor Marianne, Henrik, Simon och Theo. Sida vid sida med planscher på Daniel Sturridge och Philippe Coutinho, tapeter med LFC-emblem och supporter­prylar i massor.

– Grabbarnas liv kretsar kring Liverpool och det är väl jag som bär ansvaret för det, säger Henrik.

Vann en tävling

Inför förra säsongen deltog Theo och Simon i en tävling som arrangerades av fotbollstidningen Kickerz. Det handlade om att ­tippa Premier League – skytte­ligan, topp 4, upp- och nedflyttning, samt FA-cupen.

I början på juni kom beskedet; Theo och Simon hade vunnit tävlingen och därmed flyg, ­hotell och biljett för två personer till valfri match i Premier ­League. Vart grabbarna ville åka var aldrig någon tvekan, till ­Anfield och Liverpool.

– Killarna kunde ju inte åka själva och båda ville dit. Därför beställde vi också biljetter och hakade på, säger ­Marianne.

Övat in sången

Den 7 november lyfte ­planet från Landvetter med sikte på norra England och Liverpool mot Chelsea. Inför ­resan hade store­brorsan Simon övat in lagets speciella sång, You’ll ­Never Walk Alone, som ­alltid sjungs inför ­avspark.

– Det var grymt att se Anfield på riktigt, säger Theo.

– Till och med jag som inte gillar fotboll tyckte upp­levelsen var häftig, säger Marianne.

Själva matchen gick inget vidare. Visserligen tog Liverpool ledningen med 1-0, men Chelsea vände till 1-2.

– Trots resultatet blev det en helt fantasisk resa. Staden, ­kulturen och fotbollen levde upp till våra förväntningar. ­Förhoppningsvis åker vi snart tillbaka, säger Henrik.

Foto: Privat

Simon Meijer

Ålder: 13 år
Lag: Slättens IK
Position: Back
Favoritspelare i Liverpool: Raheem Sterling och Steven Gerrard

Publicerad:
Nyhetsarkiv