Matilda Christensen utsågs till matchens bästa spelare, trots att hon spelade på en ovan position som niometare.

Efterlängtad seger för LHK-damerna

Första trepoängaren på sex matcher för Lysekil – återhämtade sig efter pausvilan

2015-02-02 LHK-damerna tog i helgen första vinsten på sex matcher när Skara besegrades med 27-21.
Lysekil tog hem segern efter en stark insats i andra halvlek.
– I paus pratade vi om att vi skulle få upp skärpan och att vi skulle gå för det i alla lägen, säger tränaren Anders ”Raggarn” Johansson.
Matchfakta:

Lysekils HK – Skara HF U
Handboll – division 2
Resultat: 27-21 (14-13)
Publiksiffra: 50 personer
Bäst i LHK: Matilda Christensen
LHK:s målskyttar: Amelie Olsson 9, Fanny Govk 6, Matilda Christensen 4, Cajsa Byström 3, Anna Berndtsson 2, Emma Svensson, Emelie Sandsten och Angelica Henriksson
Nästa match: HK Country, borta

LHK började lördagskvällens match på bästa sätt och man kunde tidigt dra ifrån till en tremålsledning. Lysekilsspelarna satte sina lägen, till skillnad från motståndarna. Skaraspelarna hade problem med siktet, under en lång period i första halvlek kunde man inte pricka en ladugårdsvägg. Skotten ven både utanför och över LHK-målet. Vid ställningen 9-5 efter 20 minuter kastade Skara in time-outkortet i sekretariatet. Vad Skaratränaren sa vid time-outen är oklart, vad det än var så gav det effekt. Några minuter efter att matchen blåsts igång igen hade 9-5 blivit 10-9 och vips, så var bortalaget med i matchen igen.

Pausställningen 14-13 vittnade om att Skara i allra högsta grad var med i racet om trepoängaren.

– Vi började riktigt bra, men sen blev vi okoncentrerade, säger Anders ”Raggarn” Johansson.

Skara kröp närmare

Lysekilstjejerna kom ut ur omklädningsrummet i paus och de visade omgående att de ville ha segern mer än motståndarna. Efter tio minuter hade de öppnat upp en 20-15-ledning.

Skaratränaren slängde in time-outkortet i sekretariatet för andra gången och frågan var om den skulle få samma effekt som senast?

Svaret var ja. Skara lyckades jobba sig närmare, och vid ställningen 23-20, med sex minuter kvar, var känslan att LHK skulle åka på ännu en förlust.

Stark avslutning

Hemmalaget visade dock klass under matchens avslutning. På matchens sista sex minuter gjorde LHK fyra mål, Skara gjorde ett. Matchen slutade därmed med LHK-vinst, den första på sex matcher, med 27-21.

– Det var riktigt skönt. Skara kröp ikapp, men vi lyckades knyta ihop säcken. Det vänder snabbt i handboll.

Innan matchen vågade inte LHK-tränaren hoppas på en vinst.

– Vi hade bara två niometersspelare med oss, men vänstersexan Matilda Christensen gick in och var bäst på plan på en ovan position.