Hans Eklund blev tremålsskytt mot Floda. Arkivfoto: Joel Hansson

Dingle öser på i innebandyfyran

Defensiven är nyckeln till offensiven – “Gör att vi hamnar på rätt positioner när vi går till anfall”

2014-11-10 Dingle innebandy fortsätter att ösa på i innebandyns division 4.
I fredags fick laget stående ovationer när man på hemmaplan besegrade Floda med 7-4 (3-0, 3-0, 1-4).
– De två första perioderna var kliniska, vi spelade helt på topp, grymt roligt att se, säger spelande tränaren Fredrik Nestorsson.
Målskyttar Dingle:

1-0 Hans Eklund, 2-0 Viktor Svensson, 3-0 Hans Eklund, 4-0 Hampus Wackfelt, 5-0 Jerry Johansson, 6-0 Hans Eklund, 7-0 Rasmus Larsen.

6-0 efter två perioder speglar kanske inte matchbilden helt och hållet.

– Floda var ett bra lag. Men i den första perioden var det inget snack, där var vi bäst. I den andra perioden blev det jämnare och Floda kom högre upp i banan.  Men planens gigant, vår målvakt Anders Jonsson var ruggigt bra, säger Fredrik Nestorsson.

Defensiven ger bra offensiv

Dingle har ett uttalat fokus på defensiven. Samtidigt är det en av anledningarna till att det fungerar så bra i offensiven.

– Att vi spelar bra bakåt gör att vi hamnar på rätt positioner när vi går till anfall.

När 6-0 blev till 7-0 i början av den tredje perioden såg det ut att vara klart. Men Floda är ett så pass bra lag att när Dingle ruckade lite på inställningen så small det till bakåt, gång efter gång.

Flodas Martin Elofsson såg med fyra mål till att ställningen förändrades från 7-0 till 7-4 och plötsligt blev det nerv i matchen. Då var det mer än halva sista perioden kvar att spela. Inte blev det mindre spännande när Floda fick en straff. Dingles målvakt Anders Jonsson räddade dock snyggt, Dingle kunde ta tag i sig själva och spelet, och till slut blev det en lugn resa till segern.

– Vi har ett grymt bra självförtroende och just nu känns det som att vi inte kan förlora. Speciellt på hemmaplan spelar vi ut riktigt bra, säger Fredrik Nestorsson.

Jonsson matchens lirare

Anders Jonsson var matchens stora spelare i ett Dingle där även forwarden Jerry Johansson förtjänar extra beröm.

Publiken var som vanligt på tårna och i slutet av matchen fick Dinglespelarna ta emot stående ovationer.

– Jag har varit med i många år, men det blir man aldrig trött på. Det är en grymt härlig stämning på våra hemmamatcher, avslutar Fredrik Nestorsson.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv