Paul Christensson lämnar ordförandeskapet i LRF Västra Götaland vid stämman den 23 mars. ”Jag har varit med i det regionala styrelsearbetet i 17 år. Det är dags för nya utmaningar i livet”, säger han.

”Dags för nya utmaningar”

LRF:s ordförande i Väst, Paul Christensson, lämnar ordförandeskapet vid stämman

2015-02-13 Paul Christensson lämnar ordförandeskapet i LRF Västra Götaland vid stämman den 23 mars.
– Jag har varit med i det regionala styrelsearbetet i 17 år. Det är dags för nya utmaningar i livet, säger han.

Under åren i länsförbundsstyrelsen för Bohuslän och Norra Älvsborg, var Paul Christensson ordförande i fyra år. När LRF för fyra år sedan bildade sin Västra Götalands-region blev han även där ordförande.
”Ägna mer tid åt lantbruksföretaget”
– Jag behöver ägna mer tid åt mitt lantbruksföretag hemma på Röe Gård, säger Paul. Dessutom tar mitt engagemang i styrelsen för Södra skogsägarna mycket tid.
– Jag har varit med i det regionala styrelsearbetet i 17 år, säger Paul Christensson. Jag tycker det är lägligt att sluta nu.
Styrelsen ska föryngras
Det är inte bara Paul Christensson som aviserar sin avgång från styrelsen för LRF Västra Götaland inför stämman i Vara den 23 mars. Det gör även Pernilla Nordberg, Floby.
I ordförandefrågan ser valberedningen att ett föryngringsarbete inleds och kommer enhälligt att föreslå Sofia Karlsson, Grästorp, till ny ordförande för LRF Västra Götaland.
Nya till styrelsen föreslås bli Ruben Enochsson, Vänga, Fristad och Ingrid Pettersson, Skarstad, Vara.
Allt avgörs måndagen den 23 mars, då LRF:s ombud från hela Västra Götaland samlas till ordinarie stämma.

Publicerad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv