Erik Stjernqvist var tillsammans med Joakim Pettersson Lysekils främsta utespelare i förlustmatchen mot Sörhaga.

Trögstartade LHK:are föll hemma

Jobbade ikapp efter bedrövlig start – räckte ändå inte för seger mot Sörhaga

2015-10-19 Lysekils HK fortsätter gå tungt i handbollstrean.
När seriefavoriten Sörhaga kom på besök såg det ut som om LHK gav bort matchen i ett tidigt skede.
Först när man låg under med 6-14, efter 20 minuter, började hemmakillarna förstå att man var på match.
– Jag vet inte varför vi är så trögstartade, kanske har det med orutinen att göra, säger LHK-tränaren Anders ”Raggarn” Johansson.

Klockan började närma sig matchstart. LHK avslutade sin uppvärmning med kontringar. Det såg ut som om spelarna tävlade om vem som kunde se mest nonchalant ut . Det tappades bollar högt och lågt och målvakterna Rasmus Rosblad och Linus Berthold såg ut som jättar i målet, trots att det var frilägen det handlade om. Nåja, det var ju ”bara” uppvärmning och kanske vill LHK:arna ladda så där lite avslappnat, det kanske passar dem bäst.

Kvar i bubblan

Men när domarduon blåste till start var hemmakillarna kvar i sin bubbla. LHK:s första mål kom när klockan stod på 6.46, efter att man fått en straff till skänks av domarna. Då hade gästerna redan gjort fyra mål, och värre skulle det bli.

1-4 blev till 5-12 och sedan, som värst 6-14. Men här någonstans, tio minuter innan paus, kom en mäktig förändring i LHK killarnas inställning. Plötsligt ville man vara med och kriga om poängen. LHK krympte Sörhagas ledning till 10-15 i paus.

Publicerad: Uppdaterad: