Annika Larsson stortrivs på Brastad Bageri, som hon driver tillsammans med sin make Mattias Widlund.

Bageri firar 90-årsjubileum

”Här gör vi allt från grunden – det är därför vi står här och jobbar sju dagar i veckan”

2015-11-06 Förr i tiden fanns många bagerier som tillverkade alla bakelser från grunden.
Ett som fortfarande finns kvar är Brastad Bageri, som i år firar 90-årsjubileum.
– Här har vi det klassiska bagerihantverket kvar, det är därför vi står här och jobbar sju dagar i veckan, säger bagarmästaren Mattias Widlund.

Mattias Widlund är ursprungligen från Linköping och bodde och arbetade under perioder där och i Uppländska Norrtälje, innan han tog över Brastad Bageri tillsammans med sin fru Annika Larsson.

– Vi jobbar jämt, de enda dagarna vi är lediga är de röda dagarna, men då händer det ofta att vi ändå jobbar, för då ska det göras surdegar och förberedas inför nästkommande dag, berättar Mattias och Annika…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv