Uddevalla-duo förstärker Vikingoffensiven

2024-04-19+ Lysekil Hockey Viking förstärks med två nya forwards från Uddevalla HC. Både Dylan Bergqvist Månskär och poängmaskinen Felix Henning är klara för spel i den rödgröna tröjan.

Dennis Gistedt ny tränare för Viking

2024-04-18+ Dennis Gistedt är klar som ny tränare för Lysekil Hockey Viking. 36-åringen har stor erfarenhet av bohuslänsk hockey och han ser fram emot att få komma igång.
– Det känns som att det finns mycket potential i klubben, säger han.

Avgående tränaren imponerad av Lysekil: “Framtiden ser ljus ut”

Lämnar Viking med blandade känslor

2024-03-01+ Vikings hockeysäsong är över. Det blev en prestationsmässig berg- och dalbana som tillslut landade i en mindre besvikelse.
Huvudtränaren, Anton Lundh, känner att laget hade mer att ge, men poängterar att framtiden ser ljus ut för Viking. Han berättar också att han inte kommer att finnas kvar i klubben nästa säsong.

Efter Vikings publiksuccé: spelaravgifterna slopas

2024-02-27+ 823 personer på läktaren under gratismatchen betyder att Viking nådde målet som de hade satt upp på förhand. Därmed kommer spelaravgifterna för klubbens spelare under 18 år att slopas nästa säsong.
– Jag hoppas att det leder till att fler barn provar på hockey, säger Simon Pettersson, som sitter i Vikings sportgrupp.

Viking vände femmålsunderläge – inför 823 åskådare

Calle Nielsen stor matchhjälte i sin sista match

2024-02-24+ Calle Nielsen blev stor matchhjälte i gratismatchen, som lockade hela 823 åskådare. Han svarade för 4 mål när Lysekil lyckades vända femmålsunderläge till seger.
Nu känner han att han är färdig med hockeyn.

Hoppet lever – efter makalös uppvisning av Jesse Lottonen

Viking kan fortfarande bli mästare i gratismatchen

2024-02-18+ Under lördagen körde Jesse Lottonen över Uddevalla på bortaplan. Det är förstås inte hela sanningen, men den vindsnabbe finländaren svarade för hela sju poäng i Vikings 3–8-seger.
Resultatet innebär att det fortfarande finns en liten chans för Lysekilslaget att vinna serien i den sista omgången.

Viking slog serieledaren – men tränaren sågar insatsen

Returmöte på söndag – Lysekil kan ta över förstaplatsen

2024-02-03+ Viking besegrade serieledaren på hemmaplan och kan därmed ta över förstaplatsen när lagen möts igen under söndagen. Anders Friberg, som är assisterande tränare i Viking, är dock inte alls nöjd med insatsen.

Viking fick med sig en poäng: “Har allt i egna händer”

Kritik mot domarinsatsen – efter halva tredjeperioden i boxplay

2024-01-27+ Viking spelade 59 sekunder i powerplay och tolv minuter i numerärt underläge mot serieledarna. Ändå lyckades de få med sig en poäng.
Lysekilslaget har nu slagläge inför slutspurten i fortsättningsserien.

Viking förlorade första ronden

2024-01-24+ Viking förlorade den första av veckans två matcher mot LN 70. Det innebär att Lödöse-laget nu toppar Hockeytrean södra A:s fortsättningsserie, tack vare att de har bättre målskillnad än Lysekil.
På fredag möts lagen i Gullmarsborg.

Tredje raka segern för Viking – toppar fortsättningsserien

2024-01-21+ Under fredagen besegrade Viking Tidaholm på bortaplan. Därmed har de inlett sin sejour i Hockeytrean södra A:s fortsättningsserie med tre raka segrar. Laget toppar också tabellen, trots att de har spelat färre matcher än alla andra lag.

Gratis inträde för skolungdomar när Viking tar emot Uddevalla

2024-01-11+ På fredag arrangerar Viking årets andra “skolmatch” i Gullmarsborg. När laget tar emot Uddevalla HC i Hockeytrean södra A så kommer skolungdomar in gratis.
– Det blev så lyckat förra gången, så vi kände att vi ville göra en repris, säger Simon Pettersson från Vikings sportgrupp.

Finsk uppvisning när Viking vann

Nyförvärvet utsågs till matchens lirare

2024-01-10+ Viking vann sin premiär i Hockeytrean Södra A:s fortsättningsserie enkelt. 6–1-segern mot Trollhättan orkestrerades av nyförvärvet Patrik Saira och hans finländska landsman Jesse Lottonen.

Inget Alltrean – så kan Viking nå division 2-kvalet ändå

2023-11-30+ Det kommer inte att bli något spel i Alltrean för Viking i år heller. Laget slutade på femte plats i Hockeytrean södra A, och kommer därmed att få spendera vintern i fortsättningsserien.
… Men division 2-kvalet går att nå även därifrån.

Eriksson avgjorde derbyt i slutsekunderna

Sanslös avslutning inför nästan 700 åskådare

2023-11-18+ Derbyt mellan Viking och Munkedal i Gullmarsborgs Ishall blev någonting utöver det vanliga. Inför nästan 700 åskådare lyckades Viking säkra segern med fyra sekunder kvar att spela. Därmed är de tillbaka i kampen om en plats i Alltrean.

Derbyts poängkungar, del 1: Alexander Eriksson

2023-11-16+ På fredag spelas säsongens tredje och sista derby mellan Lysekil och Munkedal i Hockeytrean södra A.
Under de första två mötena så har lagens båda poängkungar, Alexander Eriksson och Måns Gustavsson, orkestrerat varsin storseger. Och det är knappast någon högoddsare att någon av dem ska ha ett finger med i spelet när ett av lagen nu ska få sista ordet.

Derbyts poängkungar, del 2: Måns Gustavsson

2023-11-16+ På fredag spelas säsongens tredje och sista derby mellan Lysekil och Munkedal i Hockeytrean södra A.
Under de första två mötena så har lagens båda poängkungar, Alexander Eriksson och Måns Gustavsson, orkestrerat varsin storseger. Och det är knappast någon högoddsare att någon av dem kommer ha ett finger med i spelet när ett av lagen nu kommer få sista ordet.

Viktig trepoängare för Viking

2023-11-13+ Viking tog en programenlig seger mot Hisingen. Det innebär att tredjeplatsen är inom räckhåll inför fredagens derby.

Tung förlust för Viking – halkade efter i tabellen

2023-11-07+ Viking stod för en av säsongens svagare insatser när de förlorade på hemmaplan mot Lions under tisdagskvällen. Förlusten innebär att Lysekilslaget halkar ner till näst sista plats i Hockeytran Södra A.

Viking förlorade toppmötet

2023-11-06+ Viking höll jämna steg med serieledande Rönnäng i två perioder. Men efter en tung tredjeperiod så förlorade de med 4–1.

Nytt målkalas och temporär serieledning för Viking

Men Anton Lundh efterlyser stabilitet

2023-11-01+ Lysekil Hockey Viking var inblandat i ännu ett målkalas under tisdagskvällen. De besegrade Uddevalla HC med 8–6 i Gullmarsborg och tog sig därmed upp i temporär serieledning.
Lysekilstränaren Anton Lundh är nöjd med med tre poäng, men trött på de kaosartade matchbilderna.
– Jag är inte nöjd med att vi ska behöva göra åtta mål för att vinna, säger han.

Viking tillbaka i serieledning

2023-10-22+ En seger och en förlust, på tre dagar, räckte för att föra Viking tillbaka till toppen av Hockeytrean Södra A. Serien är dock så jämn att endast en poäng skiljer mellan första och näst sista platsen.

Viking förlorade mot Rönnäng

2023-10-16+ Viking förlorade fredagens hemmamatch mot Rönnäng. Därmed trillade Lysekilslaget ner från första till andra plats i Hockeytrean Södra A.
– Vi ligger ett snäpp bakom, konstaterar Vikings tränare Anton Lundh efter matchen.