Ny förlust för Viking: “Har räknat bort Alltrean”

Idag 13:18 Vikings dröm om Alltrean är död. Detta efter en uddamålsförlust på bortaplan mot Lions.
Än finns det dock ingen anledning att deppa ihop. Det går att nå division 2-kvalet även via fortsättningsserien och Vikingtränaren Anton Lundh ser ljust på framtiden.

Eriksson avgjorde derbyt i slutsekunderna

Sanslös avslutning inför nästan 700 åskådare

2023-11-18+ Derbyt mellan Viking och Munkedal i Gullmarsborgs Ishall blev någonting utöver det vanliga. Inför nästan 700 åskådare lyckades Viking säkra segern med fyra sekunder kvar att spela. Därmed är de tillbaka i kampen om en plats i Alltrean.

Derbyts poängkungar, del 1: Alexander Eriksson

2023-11-16+ På fredag spelas säsongens tredje och sista derby mellan Lysekil och Munkedal i Hockeytrean södra A.
Under de första två mötena så har lagens båda poängkungar, Alexander Eriksson och Måns Gustavsson, orkestrerat varsin storseger. Och det är knappast någon högoddsare att någon av dem ska ha ett finger med i spelet när ett av lagen nu ska få sista ordet.

Derbyts poängkungar, del 2: Måns Gustavsson

2023-11-16+ På fredag spelas säsongens tredje och sista derby mellan Lysekil och Munkedal i Hockeytrean södra A.
Under de första två mötena så har lagens båda poängkungar, Alexander Eriksson och Måns Gustavsson, orkestrerat varsin storseger. Och det är knappast någon högoddsare att någon av dem kommer ha ett finger med i spelet när ett av lagen nu kommer få sista ordet.

Viktig trepoängare för Viking

2023-11-13+ Viking tog en programenlig seger mot Hisingen. Det innebär att tredjeplatsen är inom räckhåll inför fredagens derby.

Tung förlust för Viking – halkade efter i tabellen

2023-11-07+ Viking stod för en av säsongens svagare insatser när de förlorade på hemmaplan mot Lions under tisdagskvällen. Förlusten innebär att Lysekilslaget halkar ner till näst sista plats i Hockeytran Södra A.

Viking förlorade toppmötet

2023-11-06+ Viking höll jämna steg med serieledande Rönnäng i två perioder. Men efter en tung tredjeperiod så förlorade de med 4–1.

Nytt målkalas och temporär serieledning för Viking

Men Anton Lundh efterlyser stabilitet

2023-11-01+ Lysekil Hockey Viking var inblandat i ännu ett målkalas under tisdagskvällen. De besegrade Uddevalla HC med 8–6 i Gullmarsborg och tog sig därmed upp i temporär serieledning.
Lysekilstränaren Anton Lundh är nöjd med med tre poäng, men trött på de kaosartade matchbilderna.
– Jag är inte nöjd med att vi ska behöva göra åtta mål för att vinna, säger han.

Viking tillbaka i serieledning

2023-10-22+ En seger och en förlust, på tre dagar, räckte för att föra Viking tillbaka till toppen av Hockeytrean Södra A. Serien är dock så jämn att endast en poäng skiljer mellan första och näst sista platsen.

Viking förlorade mot Rönnäng

2023-10-16+ Viking förlorade fredagens hemmamatch mot Rönnäng. Därmed trillade Lysekilslaget ner från första till andra plats i Hockeytrean Södra A.
– Vi ligger ett snäpp bakom, konstaterar Vikings tränare Anton Lundh efter matchen.

Viking vann igen – utan att imponera

2023-10-12+ Viking toppar Hockeytrean Södra A, efter en seger mot Uddevalla under tisdagskvällen. Men det finns fortfarande en del att jobba på, enligt tränaren Anton Lundh.
– Vi behöver spela bättre framöver, säger han.

Dahl Ryde stor matchhjälte i Vikings derbykross

2023-10-07+ 412 betalande besökare och derbyseger med 6–0. Viking fick en drömstart på säsongen under fredagskvällen.
Matchen hade dock kunnat se helt annorlunda ut, om det inte hade varit för den storspelande hemmamålvakten.

Hockeysäsongen rivstartar med fredagsderby

Lysekil tar emot Munkedal i Gullmarsborgs Ishall

2023-10-04+ På fredag blir det derby i Gullmarsborgs Ishall. Då drabbar Lysekil och Munkedal samman i den första omgången av Hockeytrean Södra A.
Prestigemötet lär bli en intensiv historia och gliringarna mellan tränarna har redan börjat.
– Vi har förberett med rullatorer åt dem, säger Anton Lundh.
– Frågan är om han klarar av att hantera nerverna, kontrar Christian Rajasalo.

Smakstart för Viking – vann försäsongscup

Hammarö och Stenungsund besegrades i Gullmarsborg

2023-09-14+ Lysekil Hockey Viking har fått en smakstart på årets hockeysäsong. I helgen vann de Old House Inn Cup i Gullmarsborg, trots att de ställdes mot motstånd från högre division.
– Riktigt bra och lite överraskande, säger Alexander Eriksson, som blev en av Lysekils målskyttar.

“Börje” ger allt för laget – och får massor tillbaka

2023-09-06+ Alexander Börjesson storm­trivs som materialare i Viking. Han gillar lukterna, ljuden och matcherna, men det är gemenskapen som betyder allra mest. Hockeyn har skänkt honom sammanhang, glädje och även stöd när tillvaron var som mörkast.
– Vännerna jag har i laget är nästan hela min värld, säger han till Lysekilsposten.

Viking är igång – siktar mot Alltrean

2023-08-21+ Lysekil Hockey Viking har inlett sin försäsong. Under torsdagen var LP på plats när laget gjorde sin tredje träning under den nya huvudtränaren Anton Lundh.

Spännande nyförvärv till Viking

Vindsnabbe Jesse Lottonen förstärker offensiven

2023-08-04+ Lysekil Hockey Viking har hittat en ersättare för poängmaskinen Calle Nielsen, som lämnade laget efter förra säsongen. Den 22-årige finländaren Jesse Lottonen är klar för en flytt till Sverige och Lysekil.
Simon Pettersson från Lysekils sportgrupp beskriver nyförvärvet som välmeriterad spelare, som hade kunnat hamna i en högre division.

Anton Lundh ny tränare för Viking – “Brinner för utveckling”

2023-06-11+ Förra året tog Anton Lundh Falköping till Alltrean för första gången på 15 år. Under sin debutsäsong som tränare, dessutom. Nu är han klar som huvudtränare för Lysekil Hockey Viking.
– Jag tror att man kan göra något väldigt bra här, säger 26-åringen om sin nya klubb.

Måns siktar mot SHL

Nådde semifinal i Hockeyallsvenskan – Nu vill Lysekils­sonen in i finrummet

2023-04-26+ Efter succésäsongen i Hockeyallsvenskan så laddar Måns Carlsson nu om hemma i Lysekil.
LP passade på att boka in ett möte med 25-åringen för ett samtal om resan han har varit på de senaste åren, Mora IK:s framgångsrecept, drömmålet mot Södertälje och Vikingspelaren som fortfarande är den bästa kedjekompisen han någonsin spelat med.

“Viking betyder sjukt mycket”

– Sportgruppen sliter ideellt för att lyfta Lysekilshockeyn

2023-03-17+ Under de senaste åren har Lysekil Hockey Vikings A-lag gått från klarhet till klarhet. Efter att ha lidit i många år så går de nuförtiden in in i varje ny säsong med ambitionen om att slåss i toppen av Hockeytrean.
En av anledningarna till att skutan har vänt är den så kallade sportgruppen, som arbetar ideellt med att ge spelarna och tränarna de bästa möjliga förutsättningarna.

Silver i GP pucken för Vikings U10-lag

2023-03-04+ Vikings U10-lag slutade tvåa i årets upplaga av GP pucken. Det är den bästa placeringen någonsin för ett Lysekilslag i turneringen
– En magisk insats av spelarna, summerar tränaren Donny Hasslöf.

Sista förberedelserna inför finalen

2023-03-02+ På lördag kommer ett lag från Lysekil för första gången någonsin att spela final i GP pucken. Det är Vikings U10-lag som har tagit sig hela vägen till den avslutande matchen i Tuve Ishall på Hisingen.
Lysekilsposten kikade under tisdagen förbi Gullmarsborgs Ishall, där laget hade träning.

Rutinerade trion tog farväl i sponsormatchen

Säsongen över för Viking – efter målskillnadsaffär

2023-02-25+ Trots storseger i sponsormatchen mot Varberg så missade Lysekil Viking playoffet till Hockeytvåan med minsta möjliga marginal.
Det betyder att säsongen är över och att tre av lagets starkaste profiler med allra största sannolikhet har gjort sina sista matcher för klubben.

Gratis inträde när Viking går för seriesegern

2023-02-23+ På fredag blir det sponsormatch i Gullmarsborgs Ishall. Det betyder att inträdet är gratis när Viking spelar sin sista match i Hockeytrean, södra A:s fortsättningsserie.
Laget har fortfarande chansen att vinna serien och kvalificera sig för playoff till Hockeytvåans kvalserie. Dessutom kan matchen bli den sista i Vikingtröjan för såväl Pontus Berthold som Calle Nielsen.
– Jag hoppas att alla släpper vad de gör och kommer, säger Vikingtränaren Anders Friberg.

Munkedal förstörde festen för Viking

2023-02-18+ Viking åkte på en blytung förlust i fredagens derby mot Munkedal. De förlorade på övertid i en match där mycket av fokuset riktades mot det hårda spelet och domarna.
Nu måste Rönnäng tappa poäng i sin avslutande match för att Lysekil ska kunna vinna serien.

Viking i fortsatt serieledning

Besegrade Kungsbacka enkelt på hemmais

2023-02-13+ Kungsbacka blev en munsbit för Lysekil Viking. Matchen slutade 5–1 och nu väntar säsongens sista derby mot Munkedal – som kan komma att avgöra hur serien slutar.

Vikings U10-lag till final i GP pucken

2023-02-07+ Vikings tioåriga pojkar stod för en fantastisk insats i GP pucken under helgen. De vann sin grupp och tog sig vidare från A-slutspelet.
Därmed lyckades de, som första Lysekilslag någonsin, kvalificera sig för final i turneringen.
Finalen kommer att spelas på Hisingen i mars.