Den här synen med tåg vid Lysekils station kommer med största sannolikhet att vara ett minne blott, efter Trafikverkets besked på tisdagen. Underhållet upphör från december 2018.

Trafikverket upphör med underhållet på Lysekilsbanan

2018-02-21 På tisdagen kom beskedet från Trafikverkets styrelse att underhållet på Lysekilsbanan ska upphöra. Från den 9 december i år kommer det inte att kunna gå några tåg på järnvägen mellan Munkedal och Lysekil, i och med att växeln då kopplas bort vid Smedberg.
En 105-årig epok då Lysekil haft järnvägsförbindelse kan därmed vara över.
– Efter de möten vi haft med Trafikverket om Lysekilsbanan så kommer beslutet inte som någon överraskning, säger Lysekils kommunalråd Jan-Olof Johansson (S) i en kommentar.
Lysekilspartiet välkomnar beskedet från Trafikverket.

Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad:
Thomas Andersson, thomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv