Premiärseger för SAIS herrar

2024-04-18+ Stångenäs AIS herrar vann sin division 7-premiär hemma på Brastad Arena. Efter att ha kommit tillbaka från underläge lyckades de besegra Misdel United med 3–1.

Inget division 6-spel för SAIS: “Det finns inte underlag”

2024-01-18+ Efter SAIS stökiga fjolårssäsong, som slutade med nedflyttning från herrarnas division 5 i fotboll, valde flera spelare att lämna klubben. På grund av det bristande spelarmaterialet kommer klubben inte heller att ställa upp i årets upplaga av division 6.
– Nu har vi stora utmaningar framför oss, säger föreningens ordförande, David Mattsson.

LAIK/SAIS blir endast SAIS

– Lysekils AIK avslutar samarbetet

2023-11-27+ Lysekils AIK och Stångenäs AIS kommer inte längre att ha ett gemensamt representationslag i fotboll på damsidan. LAIK har valt att dra sig ur samarbetet.
Det nuvarande division 3-laget kommer nästa år att heta Stångenäs AIS, medan Lysekils AIK planerar att starta upp ett eget damlag inför säsongen 2025.

Storförlust för Stångenäs

2023-09-17 Stångenäs AIS åkte på ännu en förlust när Smögens IF kom till Brastad Arena under fredagskvällen.

Ordföranden besvarar SAIS-tränarens uttalanden

2023-09-12+ – Klubben måste göra allt för att få spelare att känna sig uppskattade och vilja vara här. Det kanske kan handla om ett par skor, någon bonuscheck eller lite lagfester och liknande påhitt. Jag vet inte exakt, men det är någonting att fundera på, sade den spelande tränaren Erwin Duric efter att det blev klart att Stångenäs AIS kommer att åka ur division 5.
Föreningens ordförande, David Mattsson, och ordföranden för klubbens fotbollssektion, Malin Augustsson, har valt att besvara uttalandet i ett mejl till Lysekilsposten.

Stångenäs åker ur – föll tungt mot Svarteborg

2023-09-10+ Stångenäs förlorade mot Svarteborg och nu står det klart att de kommer att åka ur division 5.
Lagets spelande tränare, Erwin Duric, menar att det är hög tid för klubben att rannsaka sig själv.
– Vi behöver diskutera vad som krävs för att vi ska kunna komma tillbaka starkare, säger han.

SAIS öppnar mötesplats för mellanstadieelever

2023-08-30+ Från och med den 31 augusti så kommer övervåningen i Stångenäs AIS klubbhus att fungera som en mötesplats för mellanstadieelever under torsdagseftermiddagar. Initiativet möjliggörs med hjälp av ett IOP-avtal som har upprättats mellan föreningen och Lysekils kommun.

LAIK körde över SAIS i derbyt

2023-08-20+ Derbyt mellan Lysekil och Stångenäs blev en överkörning av sällan skådat slag. Matchen slutade 7–0. En rejäl smäll för Stångenäs, som ligger sist i tabellen, och ett styrkebesked från Lysekil, som krigar i toppen.

Viktiga poäng på spel i derbyt

2023-08-18+ På söndag möts Lysekils AIK och Stångenäs AIS för andra gången i årets upplaga av den bohuslänska femtedivisionen. Matchen betyder mycket för båda lagen, som kämpar för att vinna mark i varsin ände av tabellen.

Dags för återstart i herrarnas division 5

2023-08-03+ Efter en månads uppehåll har det blivit dags att sparka igång den Bohuslänska femtedivisionen i fotboll igen. Lysekils AIK tar emot Vallen under fredagskvällen och Stångenäs AIS möter Svenshögen på bortaplan under lördagen.

SAIS utspelade av Rosseröd

2023-06-20+ Stångenäs förlorade stort mot serieledande Rosseröd när lagen möttes under måndagskvällen.

Stångenäs tog säsongens andra poäng

Bortamatchen mot Bullaren blev ett fall framåt

2023-06-18+ Under fredagen tog Stångenäs AIS sin andra poäng för säsongen i herrarnas division 5 i fotboll. Detta genom att spela 3–3 på bortaplan mot Bullaren.
Efter matchen är SAIS spelande tränare Erwin Duric nöjd med insatsen, men besviken över att ha tappat segern i slutminuterna.

SAIS tappade mark i bottenstriden

2023-06-10+ SAIS förlorade bottenmötet mot Kungshamn. De ligger alltjämt sist i herrarnas division fem, med en enda inspelad poäng.

Stångenäs lämnade WO mot Smögen

2023-06-05+ Stångenäs AIS lämnade under fredagen walk over mot Smögens IF, eftersom de inte fick ihop ett fullt lag. Jörgen Carlsson, som tränar SAIS tillsammans med Erwin Duric, menar att det nu är dags för spelarna att visa ett större engagemang.

“Förändring krävs – annars kan det sluta illa”

SAIS kom till spel med tunn trupp – och förlorade igen

2023-05-27+ Ännu en match, ännu en förlust. Stångenäs AIS föll under fredagen på bortaplan mot Svarteborgs FK.
Den spelande tränaren Erwin Duric har inga problem med att identifiera lagets huvudsakliga problem.
– Vi har haft alldeles för många spelare borta, säger han.

Eländet fortsätter för SAIS

– Kapten Samuelsson rejält bekymrad efter ny förlust

2023-05-21+ Stångenäs förlorade ännu en division 5-match under lördagen. De ligger alltjämt sist i tabellen, med en poäng efter sju spelade omgångar.
– Jag känner en stor oro, medger lagkaptenen Jesper Samuelsson

Stångenäs chanslösa mot Vallen

2023-05-13+ Stångenäs, som ligger sist i herrarnas division 5 i fotboll, förlorade under fredagen med stora siffror mot topplaget Vallen.

Blandade känslor efter oavgjort derby

2023-05-07+ Derbyt mellan Stångenäs AIS och Lysekils AIK slutade oavgjort. Nästan 300 åskådare bevittnade matchen och de fick se ett drama som levde hela vägen fram till slutsignalen.

Dags för årets första derby

SAIS tar emot LAIK på Brastad Arena

2023-05-05+ På lördag tar Stångenäs AIS emot Lysekils AIK på Brastad Arena. Lysekil har fått en ljummen start på säsongen och Stångenäs inledning har varit iskall. Därför lär det bli en hård kamp om välbehövliga poäng.

Stångenäs kvar på noll poäng

Förlorade med stora siffror mot Hamburgsund

2023-04-30+ Stångenäs AIS förlorade under lördagen med stora siffror mot Hamburgsund. Det innebär att de ligger kvar på sistaplatsen i division 5, med noll poäng efter fyra spelade matcher.
Den spelande tränaren Erwin Duric medger att situationen är tuff, men säger även att spelet inte har sett lika illa ut som tabellen antyder.

Ny förlust för SAIS

Föll mot Svenshögen på hemmaplan

2023-04-22+ Under lördagen åkte Stångenäs AIS på sin tredje raka förlust. Men enligt den spelande tränaren Erwin Duric så gjorde laget en ganska bra match.
– Om vi fortsätter spela som i den andra halvleken så kommer vi garanterat att börja plocka poäng, säger han efter slutsignalen.

SAIS chanslösa mot Herrestad

2023-04-15+ Stångenäs AIS har fått en tung start på säsongen. Efter förra helgens 0–3-förlust mot Rosseröd så förlorade de under fredagen med 4–0 mot Herrestads andralag.
– Jag har fått höra att Rosseröd och och Herrestad är de bästa lagen i hela serien, säger SAIS-tränaren Jörgen Carlsson, som hoppas på jämnare matcher framöver.

Tuff Premiär för SAIS

2023-04-07+ Stångenäs AIS fick dessvärre agera lärjungar under skärtorsdagen. De bjöds på en rejäl fotbollslektion i seriepremiären och även om matchen inte innehöll någon judaskyss så var den att likna med en rejäl käftsmäll. Den sista måltiden? 90:e minuten. Då gjorde Kevin Kallin 0–3 för gästande Rosseröd.

Nu går Harriet i pension – efter 32 år i SAIS

2023-03-31+ Efter 32 år på SAIS kansli så har det blivit dags för Harriet Alfredsson att tacka för sig. Fredagen den 31 mars var hennes sista dag på kontoret.
Den nyblivna pensionären ser fram emot att kunna styra över sin tid, men kommer samtidigt att sakna sina medarbetare.
– Det är blandade känslor, säger hon.

Vintrig vårpremiär i Fjällaskogen

SAIS-trampen gick av stapeln i helgen

2023-03-27+ I helgen arrangerades SAIS-trampen i Fjällaskogen. För många var det årets första vårtävling, men vädermässigt så blev det mer av en vintertävling.
Trots snö, kyla och blöt terräng så lockade tillställningen ändå runt 200 deltagare i alla möjliga åldrar.
– Det var blött och kallt, men det gör ingenting, säger Jack Mattsson, vinnare i H10-klassen.