Munkedal vill nå Hockeytvåan – men inte riktigt än

2024-02-11+ I helgen blev det definitivt klart att Munkedal inte kommer att nå kvalet till Hockeytvåan i år. Men klubbens ordförande, Tommy Strömberg, ser ljust på framtiden.
– Vi tänker att vi kanske kan vara där och nosa om tre år, säger han.

En vinst och en förlust för Munkedal

2024-01-29+ Munkedal fick med sig en seger och en förlust från förra veckans två bortamatcher mot tvåan och trean i Alltrean södra B. Därmed ligger de kvar på fjärde plats, men avståndet upp till topptrion är långt.

Munkedal klart för Alltrean: “Trodde på det hela vägen”

2023-11-30+ Munkedal körde över Hisingen under onsdagskvällen och blev därmed klara för spel i Alltrean. Lagets tränare Christian Rajasalo tror att de kan vara med och slåss i toppen om bara truppen håller sig hel och frisk.
– Man vill ju alltid vinna när man går in i någonting, säger han.

Eriksson avgjorde derbyt i slutsekunderna

Sanslös avslutning inför nästan 700 åskådare

2023-11-18+ Derbyt mellan Viking och Munkedal i Gullmarsborgs Ishall blev någonting utöver det vanliga. Inför nästan 700 åskådare lyckades Viking säkra segern med fyra sekunder kvar att spela. Därmed är de tillbaka i kampen om en plats i Alltrean.

Derbyts poängkungar, del 1: Alexander Eriksson

2023-11-16+ På fredag spelas säsongens tredje och sista derby mellan Lysekil och Munkedal i Hockeytrean södra A.
Under de första två mötena så har lagens båda poängkungar, Alexander Eriksson och Måns Gustavsson, orkestrerat varsin storseger. Och det är knappast någon högoddsare att någon av dem ska ha ett finger med i spelet när ett av lagen nu ska få sista ordet.

Derbyts poängkungar, del 2: Måns Gustavsson

2023-11-16+ På fredag spelas säsongens tredje och sista derby mellan Lysekil och Munkedal i Hockeytrean södra A.
Under de första två mötena så har lagens båda poängkungar, Alexander Eriksson och Måns Gustavsson, orkestrerat varsin storseger. Och det är knappast någon högoddsare att någon av dem kommer ha ett finger med i spelet när ett av lagen nu kommer få sista ordet.

Styrkebesked inför derbyt – Munkedal krossade Rönnäng

2023-10-23+ Se upp Hockeytrean, för här kommer Munkedal! Efter en trög säsongsstart har Christian Rajasalos manskap kommit igång ordentligt. Under fredagen slog de Rönnäng med 9–4.
Nu väntar säsongens andra derby mot Lysekil.

Dahl Ryde stor matchhjälte i Vikings derbykross

2023-10-07+ 412 betalande besökare och derbyseger med 6–0. Viking fick en drömstart på säsongen under fredagskvällen.
Matchen hade dock kunnat se helt annorlunda ut, om det inte hade varit för den storspelande hemmamålvakten.

Hockeysäsongen rivstartar med fredagsderby

Lysekil tar emot Munkedal i Gullmarsborgs Ishall

2023-10-04+ På fredag blir det derby i Gullmarsborgs Ishall. Då drabbar Lysekil och Munkedal samman i den första omgången av Hockeytrean Södra A.
Prestigemötet lär bli en intensiv historia och gliringarna mellan tränarna har redan börjat.
– Vi har förberett med rullatorer åt dem, säger Anton Lundh.
– Frågan är om han klarar av att hantera nerverna, kontrar Christian Rajasalo.

Munkedal förstörde festen för Viking

2023-02-18+ Viking åkte på en blytung förlust i fredagens derby mot Munkedal. De förlorade på övertid i en match där mycket av fokuset riktades mot det hårda spelet och domarna.
Nu måste Rönnäng tappa poäng i sin avslutande match för att Lysekil ska kunna vinna serien.

Munkedals BK hyllades i Scandinavium

2023-01-30+ Förra veckan var Munkedals ordförande Tommy Strömberg på plats i Scandinavium när Frölunda HC hyllade moderklubbar till nyblivna NHL-proffs.

Blytung förlust för MBK

2023-01-30+ Munkedal förlorade mot Rönnäng och är sannolikt avhängda från striden om förstaplatsen i Hockeytrean, södra A:s fortsättningsserie.

Stjärnorna gör comeback när Munkedals BK anordnar trekronasmatch

Viktigt initiativ för klubben – som har drabbats hårt av kriget i Ukraina

2023-01-20+ Den elfte februari blir det hockeyfest på Skogsvallen när Munkedal möter Varberg. Inträdet är gratis och på isen kommer det finnas spelare med massor av rutin från Hockeyallsvenskan, SHL och till och med NHL.
Initiativet, där företag och privatpersoner kommer att sponsra Munkedals BK med minst tre kronor per åskådare, är också en viktig pussel­bit i föreningens kamp för att få ihop ekonomin i råd­ande kristider.

Dahl Ryde stor hjälte i Vikings derbyseger

2022-10-19+ Lysekil Hockey Viking plockade sina första tre poäng för säsongen i tisdagens derby på hemmais mot Munkedal.
Lagets målvakt Simon Dahl Ryde blev den stora matchhjälten. Tack vare hans storspel kunde Lysekil plocka en resultatmässig storseger, trots en jämn matchbild.
– Vår målvakt är skillnaden idag, säger Vikings tränare Tapio Vihma efter slutsignalen.

“En speciell känsla”

Dags för årets första derby mellan Munkedal och Viking

2022-10-17+ När Lysekil tog sig till Alltrean förra året så gjorde man det genom att slå ut Munkedal i ett direkt avgörande derby i den sista omgången. Under tisdagskvällen är det dags för årets första möte lagen emellan.
Lysekil är på jakt efter årets första seger, medan Munkedal vill bygga vidare på sin starka seriestart.
Vikings vikarierande lagkapten Pontus Berthold och Munkedals tränare Christian Rajasalo är båda övertygade om att det kommer bli en speciell tillställning. Precis som det brukar bli när lagen drabbar samman.