LAIK/SAIS blir endast SAIS

– Lysekils AIK avslutar samarbetet

måndag+ Lysekils AIK och Stångenäs AIS kommer inte längre att ha ett gemensamt representationslag i fotboll på damsidan. LAIK har valt att dra sig ur samarbetet.
Det nuvarande division 3-laget kommer nästa år att heta Stångenäs AIS, medan Lysekils AIK planerar att starta upp ett eget damlag inför säsongen 2025.

Axel Björnstad årets spelare enligt ledare och supportrar

Erash Tahiri årets genombrott – “har vuxit hela tiden”

2023-11-08+ Axel Björnstads hårda arbete under säsongen charmade både LAIK:s ledarstab och supporterklubb. När säsongens individuella utmärkelser delades ut under helgens avslutningsfest så blev han dubbelt belönad.
– Man blir lite extra taggad, säger han till Lysekilsposten.

P17-match mellan LAIK och Uddevalla avbröts efter tumult

2023-10-31+ Spelare, ledare och åskådare rök ihop när IFK Uddevalla tog emot Lysekils AIK i en kvalmatch till den regionala serien för P17-lag. Matchen fick avbrytas och en anmälan från domartrion kommer behandlas av förbundets disciplinnämnd den 7 november.

LAIK vann komfortabelt – men blir kvar i femman

Slog Svenshögen i den avslutande matchen – trots tidig utvisning

2023-09-30+ Lysekils AIK hade inga större problem med att besegra Svenshögen i årets sista omgång av division 5. Tyvärr räcker segern dock inte för uppflyttning.

”Nu ska vi ta säsongen i mål”

Storseger mot Herrestad – nu väntar rafflande avslutning för LAIK

2023-09-24+ Lysekils AIK vann med 0–8, på bortaplan mot ett mycket svagt Herrestad 2. Det innebär att hoppet om uppflyttning lever inför den sista omgången, även om det är som mycket måste stämma.
– Vi ska göra vårt och ta säsongen i mål, säger Samuel Wolfbrandt, som gjorde fyra av målen under lördagen.

Chans till uppflyttning – nu ska Lysekil ta säsongen i mål

Serieledaren kommer till Gullmarsvallen på söndag

2023-09-15+ Lysekil är med och slåss om uppflyttning till division 4, men under de avslutande omgångarna väntar tuffast tänkbara motstånd.
På söndag kommer den redan klara seriesegraren Rosseröd till Gullmarsvallen.

LAIK tillbaka i toppstriden – efter hattrick av Jesper Lindskog

Drömmen om uppflyttning lever

2023-09-10+ Alla goda ting är tre. Jesper Lindskog gjorde alla tre målen när Lysekil tog tre poäng mot Bullaren. Vinsten var ett av tre resultat som gick Lysekils väg i helgen, vilket innebär att laget knappade in på de tre första platserna i tabellen.
Nu återstår tre nervkittlande matcher av säsongen.

LAIK körde över SAIS i derbyt

2023-08-20+ Derbyt mellan Lysekil och Stångenäs blev en överkörning av sällan skådat slag. Matchen slutade 7–0. En rejäl smäll för Stångenäs, som ligger sist i tabellen, och ett styrkebesked från Lysekil, som krigar i toppen.

Viktiga poäng på spel i derbyt

2023-08-18+ På söndag möts Lysekils AIK och Stångenäs AIS för andra gången i årets upplaga av den bohuslänska femtedivisionen. Matchen betyder mycket för båda lagen, som kämpar för att vinna mark i varsin ände av tabellen.

Kämpainsats förde upp LAIK till tredjeplatsen

Nesradin Saleh avgjorde sent mot Vallen

2023-08-05+ Lysekils AIK tog revansch på Vallens IF hemma på Gullmarsvallen. Det innebär att laget nu ligger trea i herrarnas division 5.
– Jag är väldigt nöjd med hur vi genomför matchen, säger LAIK-tränaren Stefan Dahlqvist.

Dags för återstart i herrarnas division 5

2023-08-03+ Efter en månads uppehåll har det blivit dags att sparka igång den Bohuslänska femtedivisionen i fotboll igen. Lysekils AIK tar emot Vallen under fredagskvällen och Stångenäs AIS möter Svenshögen på bortaplan under lördagen.

Surt poängtapp för Lysekil – tappade segern på stopptid

2023-06-29+ Lysekil tappade två poäng på stopptid i vårsäsongens sista match. Det innebär att de kommer att ligga femma i tabellen när serien drar igång igen i augusti.
– Ett riktigt surt poängtapp, säger Stefan Dahlqvist efter torsdagens match mot Svarteborg.

Lysekil vann händelserik bortamatch

2023-06-21+ Under tisdagen plockade Lysekils AIK tre nya poäng i herrarnas division 5. Detta efter en händelserik match, med två ansikten, mot Hamburgsund.

LAIK förlorade toppmötet

Föll med 2–1 mot Svenshögen

2023-06-17+ Lysekils AIK förlorade under fredagen på bortaplan mot Svenshögen.
LAIK-tränaren Stefan Dahlqvist vittnar om en svag fotbollsmatch, där hemmalaget till slut drog det längsta strået.

LAIK:s segersvit bröts på Gullmarsvallen

Förlorade mot Herrestad 2 – efter svag andra halvlek

2023-06-10+ Under lördagen kom Herrestad 2 till Gullmarsvallen och satte stopp för Lysekils segersvit. En svag andrahalvlek från LAIK gjorde att gästerna kunde vända underläge till seger.
– Vi tappar orken i andra halvlek, och det förundrar mig, säger Lysekilstränaren Stefan Dahlqvist.

LAIK slog seriesuveränerna på bortaplan

2023-06-03+ Det har sagts att Rosseröd är för bra för division 5, men under fredagen var Lysekil för bra för Rosseröd. När de mörkblåa kom till Hedevallen så tvingades serieledarna släppa in fler mål under 90 minuter än vad de gjort under resten av säsongen.

Tredje raka segern för LAIK

Besegrade Bullaren med 3–1 på Gullmarsvallen

2023-05-29+ Lysekils AIK tog under söndagen sin tredje raka seger i herrarnas femtedivision i fotboll. Dessutom gjorde fjolårets vinnare av skytteligan, Samuel Wolfbrandt, både comeback och mål.
– Det var tre väldigt säkra poäng, summerar Lysekilstränaren Stefan Dahlqvist efter matchen.

Andra raka segern för LAIK

2023-05-19+ Under torsdagen tog Lysekils AIK sin andra raka seger i herrarnas femtedivision i fotboll. Detta genom att besegra Kungshamn med 0–1 på bortaplan.

LAIK:are uttagna till distriktslagets utvecklingsläger

2023-05-17+ Två spelare från LAIK:s P08-lag har blivit uttagna till det bohuslänska distriktslagets utvecklingsläger. Hampus Spikh och Theo Skarstedt, som är nära vänner både på och utanför planen, är både glada och lite förvånade över beskedet.

Efterlängtad seger för LAIK

Besegrade Smögen med 3–1 på soligt Gullmarsvallen

2023-05-13+ Lysekils AIK tog sin första seger på en månad när de, under lördagen, besegrade Smögen på hemmaplan. Detta efter en stark matchinledning, en svag avslutning på den första halvleken och ett återtagande av kontrollen under de avslutande 45 minuterna.

Blandade känslor efter oavgjort derby

2023-05-07+ Derbyt mellan Stångenäs AIS och Lysekils AIK slutade oavgjort. Nästan 300 åskådare bevittnade matchen och de fick se ett drama som levde hela vägen fram till slutsignalen.

Dags för årets första derby

SAIS tar emot LAIK på Brastad Arena

2023-05-05+ På lördag tar Stångenäs AIS emot Lysekils AIK på Brastad Arena. Lysekil har fått en ljummen start på säsongen och Stångenäs inledning har varit iskall. Därför lär det bli en hård kamp om välbehövliga poäng.

LAIK kryssade i gräspremiären

spelade 1–1 mot Lane på Gullmarsvallen

2023-04-30+ Årets första seriematch på Gullmarsvallen är spelad. Den slutade i delad pott mellan Lysekils AIK och IFK Lane. Detta efter en chansfattig drabbning, som dock innehöll ett riktigt vackert mål för hemmalaget.

Klar förlust för LAIK mot Vallen

2023-04-21+ Under fredagen åkte Lysekils AIK på sin första förlust i årets upplaga av herrarnas division 5 i fotboll. De hittills obesegrade nykomlingarna Vallens IF blev för svåra och slutresultatet skrevs till 4–1.
– Vi behöver få upp bolltempot, säger Lysekilstränaren Stefan Dahlqvist efter slutsignalen.

LAIK-seger efter mål i slutminuterna

Besegrade Svarteborg på bortaplan

2023-04-15+ Under fredagen besegrade Lysekils AIK Svarteborgs FK på bortaplan, men segern satt långt inne. Först i den 86: minuten avgjorde Mohamed Nesradin Saleh tillställningen genom att sätta 3–4 för gästerna.

Snöpligt poängtapp i slutminuterna för LAIK

Premiären mot Hamburgsund slutade 2–2

2023-04-10+ Det blev bara en poäng i seriepremiären för Lysekils AIK. Detta efter att laget tappat en 2–0-ledning mot Hamburgsund under matchens sista tio minuter.
– När vi gör 2–0 så tycker jag egentligen vi dödar matchen. Det borde ha varit färdigt där, säger Lysekilstränaren Stefan Dahlqvist efter matchen.

Ungdomsverksamheten ska ge långsiktig framgång

– Styrelsen ser optimistiskt på LAIK:s framtid

2023-04-10+ Lysekils AIK går en spännande framtid tillmötes. Ungdomsverksamheten växer så att det knakar och en styrelse med långsiktiga ambitioner valdes om under årsmötet.
Redan nu finns ett uttalat mål om att herrlaget ska röra sig uppåt i seriesystemet.