Lysekil vann målfest mot Smögen: “Som en pistolduell”

Igår 14:11+ Derbyt mellan Smögens IF och Lysekils AIK blev en målrik historia. Efter att ha svängt fram och tillbaka så slutade den till sist 4–5 till LAIK.
– Det blev nästan som en pistolduell, där det handlade om att dra snabbast, säger Lysekilstränaren Stefan Dahlqvist.

Storseger mot Grohed – Lysekils AIK till DM-kvartsfinal

2024-05-02+ Lysekils AIK vann sin DM-åttondelsfinal med stora siffror. Detta trots division 4-motstånd.
– Vi är trygga och lugna i våra defensiva positioner, säger Lysekilstränaren Stefan Dahlqvist efter 5–1-segern mot Groheds IF.

Arvid Andreasson och LAIK-trio prisas av kommunen

2024-04-23+ Under tisdagen offentliggjordes årets mottagare av Lysekils kommuns idrottsutmärkelser. Priset för “Bra idrottsprestation” tilldelas Arvid Andreasson, medan Thomas Sernemo, Mattias Book och Anna Book delar på utmärkelsen “Förtjänstfull föreningsledare”.

Målfest när LAIK slog Smögen i premiären

2024-04-06+ Lysekil besegrade Smögen i premiäromgången av herrarnas division 5. Detta efter en urladdning under den avslutande halvtimmen.
– Vi är bättre tränade, konstaterar Lysekilstränaren Stefan Dahlqvist efter matchen.

Seriepremiär på Kronbergsvallen

Lysekil tar emot Smögen

2024-04-05+ På lördag spelar Lysekils AIK sin seriepremiär hemma på Kronbergsvallen. Smögens IF står för motståndet.

Gruppseger för Lysekils AIK

2024-03-24+ Lysekils AIK har vunnit grupp D i herrarnas DM. Detta efter att Strömstad förlorat stort mot Ödsmål i den sista omgången.
Nu väntar sannolikt Grohed i åttondelsfinal.

“Vi vill bli lika många tjejer som killar”

Nya ordföranden om vägen framåt för Lysekils AIK

2024-03-18+ Martin Kyhlén har utsetts till ny ordförande i Lysekils AIK. När Lysekilsposten ringde upp honom för ett samtal under onsdagskvällen hamnade klubbens ungdomsverksamhet och en stor satsning på dam- och flickfotbollen i centrum. Dessutom försäkrade han att föreningen är redo för att ha ett herrlag i division 4.

Hattrick av Forsström när LAIK vann enkelt

2024-03-09+ Lysekils AIK vann enkelt mot Stala IF i den näst sista omgången av DM:s gruppspel. Matchen slutade 1–4 och Neo Forsström gjorde tre av målen.
LAIK är fortfarande obesegrade och en seger mot Ödsmål om en vecka kan eventuellt räcka till gruppseger och slutspel.

LAIK krigade till sig ett kryss – trots tidig utvisning

2024-02-25+ Lysekils AIK stod för en imponerande insats i den andra omgången av DM. Trots att de spelade med tio man i mer än en timme så lyckades de nolla IFK Strömstad.
– Vi tar med oss den gedigna kämpainsatsen, säger LAIK-tränaren Stefan Dahlqvist.

Årets första seger för LAIK: “Har en sprudlande offensiv”

2024-02-10+ LAIK vann årets andra träningsmatch med 6–4 mot Tanum. Efter två målkalas på två veckor konstaterar Isac Åreberg, medlem i LAIK:s sportgrupp, att offensiven fungerar bra, samtidigt som det finns en del att skruva på i försvarsspelet.

Förlust för LAIK i årets första träningsmatch

2024-02-04+ Fotbollssäsongen börjar närma sig och under lördagen spelade LAIK:s herrar sin första träningsmatch. Det blev till slut förlust mot Hamburgsund, som kom tillbaka efter att ha legat under i halvtid.

LAIK/SAIS blir endast SAIS

– Lysekils AIK avslutar samarbetet

2023-11-27+ Lysekils AIK och Stångenäs AIS kommer inte längre att ha ett gemensamt representationslag i fotboll på damsidan. LAIK har valt att dra sig ur samarbetet.
Det nuvarande division 3-laget kommer nästa år att heta Stångenäs AIS, medan Lysekils AIK planerar att starta upp ett eget damlag inför säsongen 2025.

Axel Björnstad årets spelare enligt ledare och supportrar

Erash Tahiri årets genombrott – “har vuxit hela tiden”

2023-11-08+ Axel Björnstads hårda arbete under säsongen charmade både LAIK:s ledarstab och supporterklubb. När säsongens individuella utmärkelser delades ut under helgens avslutningsfest så blev han dubbelt belönad.
– Man blir lite extra taggad, säger han till Lysekilsposten.

P17-match mellan LAIK och Uddevalla avbröts efter tumult

2023-10-31+ Spelare, ledare och åskådare rök ihop när IFK Uddevalla tog emot Lysekils AIK i en kvalmatch till den regionala serien för P17-lag. Matchen fick avbrytas och en anmälan från domartrion kommer behandlas av förbundets disciplinnämnd den 7 november.

LAIK vann komfortabelt – men blir kvar i femman

Slog Svenshögen i den avslutande matchen – trots tidig utvisning

2023-09-30+ Lysekils AIK hade inga större problem med att besegra Svenshögen i årets sista omgång av division 5. Tyvärr räcker segern dock inte för uppflyttning.

”Nu ska vi ta säsongen i mål”

Storseger mot Herrestad – nu väntar rafflande avslutning för LAIK

2023-09-24+ Lysekils AIK vann med 0–8, på bortaplan mot ett mycket svagt Herrestad 2. Det innebär att hoppet om uppflyttning lever inför den sista omgången, även om det är som mycket måste stämma.
– Vi ska göra vårt och ta säsongen i mål, säger Samuel Wolfbrandt, som gjorde fyra av målen under lördagen.

Chans till uppflyttning – nu ska Lysekil ta säsongen i mål

Serieledaren kommer till Gullmarsvallen på söndag

2023-09-15+ Lysekil är med och slåss om uppflyttning till division 4, men under de avslutande omgångarna väntar tuffast tänkbara motstånd.
På söndag kommer den redan klara seriesegraren Rosseröd till Gullmarsvallen.

LAIK tillbaka i toppstriden – efter hattrick av Jesper Lindskog

Drömmen om uppflyttning lever

2023-09-10+ Alla goda ting är tre. Jesper Lindskog gjorde alla tre målen när Lysekil tog tre poäng mot Bullaren. Vinsten var ett av tre resultat som gick Lysekils väg i helgen, vilket innebär att laget knappade in på de tre första platserna i tabellen.
Nu återstår tre nervkittlande matcher av säsongen.

LAIK körde över SAIS i derbyt

2023-08-20+ Derbyt mellan Lysekil och Stångenäs blev en överkörning av sällan skådat slag. Matchen slutade 7–0. En rejäl smäll för Stångenäs, som ligger sist i tabellen, och ett styrkebesked från Lysekil, som krigar i toppen.