Maretta lärde sig sticka med två ekrar från ett cykelhjul

”Jag stickar varje dag", säger fiskebäckskilskvinnan, som tidigt lärde sig hantverket under uppväxten i Sydafrika

torsdag Maretta Lychous första sticknålar var två ekrar från ett cykelhjul. Under sin uppväxt i Sydafrika fick hon lära sig sticka tidigt.
– Min mamma blev svårt sjuk efter att jag föddes. Så hur håller en mamma sitt barn nära sig? Genom att sticka! Och sedan dess har jag inte slutat, säger hon.

Nya miljoner för miljövänligare nötkött

Pilotfabriken i Norra hamnen utökar sin forskning och utveckling

onsdag+ Miljövänligare nötkött genom att reducera kornas metanutsläpp är Volta Greentechs ambition. Efter en lyckad pilotstudie på Gotland i sommar tar de nu in 20 nya miljoner.

Förhandlingar startar för etablering av nytt handelsområde i Dalskogen

2022-11-15+ Nu har nästa steg tagits för att skapa ett handelsområde vid gamla Coop i Dalskogen. Kommunstyrelsen gav vid senaste sammanträdet i uppdrag åt samhällsbyggnadsnämnden att inleda förhandlingar med Propulus Market AB som visat intresse för att köpa mark och etablera handel i området.

Stort intresse för mode i Lysekil

2022-11-11+ På måndagskvällen anordnades en helkväll med god mat och modevisning på The Old House Inn.
Fullsatt, redan efter tre dagar hade biljetterna gått åt i höstrusket. Arrangörerna var nöjda och lovar fler evenemang framöver.

De letar affärsidéer bland Lysekilsborna

2022-10-23+ För andra året arrangeras nu affärsidétävlingen Innovatum Science Park Startup Challenge där nystartade företag och blivande entreprenörer från Fyrbodal kan tävla om fina priser. Vinnaren får 25 000 kronor i entreprenörskapsstipendium från Swedbank, en plats vid inkubatorn och tjänster värda 100 000 kronor.

Efterlängtat industriområde på Grönskult

2022-10-20+ Industriområdet Grönskult är äntligen i gång efter många försök. Planerna på ett industriområde på den här delen av Skaftö startade redan på 1970-talet, satts i gång igen och lagts ner. Så har det rullat på men kostnaderna har avskräckt varje gång och man har inte kommit vidare. Nu har kommunen i samklang med ett bolag - Grönskults markförvaltning skrivit ett marköverlåtelseavtal. Efter sommaren startade arbetet i det hårt kuperade området som ska ge 26 000 kvadratmeter industrimark.

Företaget som går mot strömmen

2022-10-17+ Aktiespararna i Lysekil & Sotenäs inledde höstsäsongen 2022 med att besöka Actic Paper i Munkedal.
Företaget, som tillverkar s.k grafiskt papper och omslagspapper är ledande inom sitt område och har under det senaste året ökat sin aktiekurs med 150 %. I koncernen ingår de tre bruken i Kostrzyn ( Polen) samt Munkedal och Grycksbo ( Sverige) .

Konkurserna ökade med 51 procent

2022-10-07+ Konkurserna i Västra Götaland ökade kraftigt i september. Det framgår av statistik från kreditupplysningsföretaget Syna. Dessutom tornar en rad orosmoln upp sig på himlen, som gör att konkurserna kan fortsätta accelerera ytterligare senare i höst.

Lysekil backar i företagsranking

Fortsätter backa på Svenskt Näringslivs årliga lista

2022-09-30+ I Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet landar Lysekil på plats 287 av Sveriges 290 kommuner. Det är sämst i hela Västsverige.

Nypressad must mot äppelångest

2022-09-25+ Lysekils Musteri slår upp portarna för årets äppleskördar i ny regi.
Kristoffer och Karolina Kiel Olsson driver Olssons gård på Lögen, där grönsaker är den huvudsakliga sysslan. Nu kompletterar de verksamheten med äppelmustning.

Från planta till planka

Platschefen på Karl Hedin Bygghandel i Kungshamn gästade Rotaryklubben

2022-09-22+ Rotary i Kungshamn har haft besök av Anna From, som är platschef på AB Karl Hedin Bygghandel i Kungshamn.

Tanja har startat ny skönhetsklinik

2022-09-21+ Påfallande i Lysekil är det stora antalet frisörer, som har sina salonger, särskilt i Lysekils innerstad. I somras öppnades även en ny skönhetsklinik belägen på nedre botten alldeles i anknytning till Café Kungsgatan.
Namnet är Lifting Beauty Skönhetsklinik och drivs av Tanja Hagert Kwik.