Ruben gör storslagen entré i sin gamla hemstad

2023-03-16+ Ruben Risholm är född i Karlstad, men har vuxit upp i Lysekil.
– Av den anledningen ska det bli extra roligt att få ställa ut här, säger Ruben som för första gången visar sin konst på hemmaplan.

Nyfjäll ställer ut på Galleri Tint

2023-03-08+ Fotografen Lasse Nyfjäll har tagit tillfället i akt att ställa ut sina foton på lördagar under våren i Galleri Tint.
Nyfjälls foton har redan kunnat beskådas under två lördagar i februari och en i mars på galleriet, men de kommer att fortsätta hänga på lördagar två månader framåt, så det finns gott om möjligheter till beskådande

”Klassiskt grepp på mitt sätt”

Cecilia Lindstrand har vernissage i konsthallen på lördag

2023-02-23+ Cecilia Lindstrand är konstnärinnan bakom lördagens vernissage på Lysekils Konsthall. Besökarna möts av ett nytt grepp, nya motiv och en enklare presentation.
– Jag har velat prova klassiska grepp fast på mitt sätt, säger Cecilia Lindstrand.

Damir på återbesök i Lysekils Konsthall

2023-02-03+ Damir Gutic har tagit emot konstnärer och hängt utställningar i 21 år. Efter att ha gått i pension den 1 juni 2022 så är han nu tillbaka, men den här gången som konstnär. Damir är självlärd fotograf och har en förkärlek till detaljbilder med element som vatten, is, snö, klippor med mera.

Framtiden utreds för konstverket i parken

Liknande till salu för 12 miljoner

2023-02-02+ I oktober i år blir det tio år sedan som konstverket Bohusläns krönika invigdes i Lysekils stadspark.
Nu utreds framtiden för verket som huggits i granit av konstnären Ivana Machackova.

Använder nålen som pensel

Barbro Lindahl ställer ut på Bellas Hörna

2023-01-19+ Barbro Lindahl är född i Göteborg och har ritat och målat sedan hon kunde hålla i en krita eller pensel.

Mycket hav och kust när Håkan kastar loss

2023-01-17+ Det är bara fantasin som bestämmer vad som händer på duken. I lördags öppnades en ny värld i Lysekils konsthall som domineras av kustmotiv.
Håkan Olson målar intuitivt och det blir mycket havsmotiv med båtar och olika kustmiljöer. Musiken har också en stor plats i hans hjärta, så det blir även en del sådana motiv när han släpper loss i sin ateljé i Skärkäll, Hamburgsund.

Bohuslänska krönikan sjunger på sista versen

2022-10-12+ Den bohuslänska krönikan som prytt stadsparken i nio år har en oviss framtid. Konstverket skildrar Bohusläns historia med det som bland annat är Lysekils historias grundstenar med sillperioderna och stenhuggerierna. Stenkonstnären heter Ivana Machackova som också är skaparen av Lysekils kända landmärke Sillen i Norra hamnen.

Konst från Svarta villan

2022-10-11+ Inga Hyllengren, svärdotter till Ingrid Hyllengren som var med och startade konstföreningen 1945, har skänkt konst till Lysekils Konstförening och visas under Lysekils kulturvecka. Allt från kända konstnärer till Lysekils bördiga utställare finns med i samlingen.

Vernissage för Anna Holmberg på Bellas Hörna

2022-10-08+ I lördags hade Anna Holmberg vernissage på utställningen av sina akvareller på Bellas Hörna i Dingle! Under de tre timmarna vernissagen pågick hann hon sälja några tavlor och delta i många trevliga samtal med besökarna. Många av hennes motiv kändes igen från närområdet, tex en av stenbroarna i Munkedal och Gulf i Hällevadsholm för att nämna ett par stycken.

Lysekils Kulturvecka rivstartar på fredag

2022-10-06+ Lysekils Kulturvecka bjuder på ett varierat och utbrett program över hela kommunen. Efter några år med pandemi verkar suget vara stort, med fler deltagare än tidigare år. Det är femtonde kulturveckan som går av stapeln och årets upplaga går under temat Röster.

Utställning med återblick från 30 år av skapande

Uppväxten på Härnäset ger intryck

2022-10-05+ I höst visar Rian designmuseum i Falkenberg en retrospektiv utställning med Härnäset-bördiga Elisabet Eriksson. Utställningen fokuserar på textila material och samlar verk från cirka 30 års skapande, från 1990-talet till idag.