Plocka tång & strandväxter blev årets måltidslitteratur

2022-11-23+ Boken Plocka tång & strandväxter är skriven av Linnéa Sjögren, Skaftö och Karolina Martinsson, Styrsö, och vann i kategorin Undervisningslitteratur. Författarna var på plats för att motta priset vid Måltidsakademiens stora gala i Stockholm 17 november.

Flygdrömmar från Lysekil till Stockholm

Lysekilsbördige Hans Jakobsson har skrivit en hyllningsbok till Jumbojeten och SAS

2022-11-20+ Hans Jakobssons flygintresse tog honom från Lysekil till Stockholm. Nu har han skrivit en bok även för den onördige om Jumbojetens historia.
– Vad jag vet så är jag en av kanske två eller tre från ­Lysekil som ägnat mitt liv åt flyget. De flesta andra håller på med sjöfart, säger han småskrattandes.

Aktuellt boksläpp med systrarna Devert

2022-11-20+ Annika och Jessika Devert är aktuella med ”Julen är kommen”, femte och sista delen i bokserien om Sardinön som släpps den 16 november. Denna feelgood serie utspelar sig på en plats som löst bygger på Grundsund.

Kriminella pensionärer – mord och blomster

Det är dags för kändisförfattarna att kliva upp på Oscarsscenen

2022-10-15+ Pensionärer som ger sig in på brottets bana, mordfall och så lite blommor på det. Milt uttryckt så känns det som en bra mix av författare som skulle kunna förgylla en mörk höstkväll i Lysekil.
Bokens Dag 2022 i Lysekil bjuder på deckarförfattaren Viveca Sten, Catharina Ingelman Sundberg som står för humoristisk feelgood och John Taylor med häcksax och sekatör.