Ny miljon i kulturstöd till Ukraina

2023-03-01+ Västra Götalandsregionens kulturnämnd ger ytterligare en miljon kronor till residens för ukrainska konstnärer och för att främja yttrandefriheten i Ryssland och Belarus.

”Så drev Putin samman Norden – vad händer nu?”

Bengt Lindroth föreläser i Lysekil

2023-02-24+ ”Så drev Putin samman Norden – vad händer nu?” heter föreläsningen som Bengt Lindroth, journalist, författare och Nordenkännaren gör en turné med. Tisdagen den 28 februari föreläser han på Stadsbiblioteket i Lysekil.

”Hjärnan ville inte förstå”

– Tatiana trodde att de första bomberna var fyrverkerier

2023-01-18+ För snart elva månader sedan invaderades Ukraina av Ryssland. Tatiana ­Gerasimenko som då bodde i Charkiv hörde den första ­bomben.
– Det är ett ljud som jag inte kan beskriva, det är ett omöjligt ljud. Först trodde jag att det var fyrverkerier, säger Tatiana Gerasimenko.

Så förbereder sig skaftöborna för kriser

2022-10-12+ Som en del av av den årligt återkommande Krisberedskapsveckan gästade Försvarsutbildarna Skaftö Folkets Hus för att informera om aktuellt omvärldsläge och utbilda i civilförsvar och krisberedskap. Åhörarna fick också tips på bra saker att ha hemma i en krislåda om vi till exempel blir utan ström och vatten över längre tid.

Ökat antal konkurser i Västra Götaland – dyster höst väntar

2022-09-25+ Efter flera månader i rad med minskat antal konkurser ökade konkurserna i augusti kraftigt, enligt dagsaktuell statistik från kreditupplysningsföretaget Syna. Samtidigt pekar en rad faktorer på att antalet konkurser kan komma att öka ytterligare i höst. Kanske står vi inför en ny tuff konkursvåg?