Solveig och Lennart visar konst i gemensam utställning i Lysekil

2022-11-22+ Två konstnärer, två tekniker men ändå får man en känsla av samhörighet. Solveig Lehtonen och Lennart Berggren visar sin konst på Lysekils Konsthall. Solveig visar grafik och Lennart figurativa halvsurrealistiska bilder. Vernissagen var i lördags.

David Tedfeldt letar rörelse och rytm

2022-11-01+ David Tedfeldt vill ha rörelser och rytm i bilderna. Han bor och verkar i Karlstad. På ett industriområde, i en gammal ammunitionsfabrik har David sin ateljé.
Det ligger i anslutning till naturen, skogen som ofta är hans utgångspunkt i måleriet.
I lördags var det vernissage på Konsthallen i Lysekil.

Bohuslänska krönikan sjunger på sista versen

2022-10-12+ Den bohuslänska krönikan som prytt stadsparken i nio år har en oviss framtid. Konstverket skildrar Bohusläns historia med det som bland annat är Lysekils historias grundstenar med sillperioderna och stenhuggerierna. Stenkonstnären heter Ivana Machackova som också är skaparen av Lysekils kända landmärke Sillen i Norra hamnen.

Konst från Svarta villan

2022-10-11+ Inga Hyllengren, svärdotter till Ingrid Hyllengren som var med och startade konstföreningen 1945, har skänkt konst till Lysekils Konstförening och visas under Lysekils kulturvecka. Allt från kända konstnärer till Lysekils bördiga utställare finns med i samlingen.

Vernissage för Anna Holmberg på Bellas Hörna

2022-10-08+ I lördags hade Anna Holmberg vernissage på utställningen av sina akvareller på Bellas Hörna i Dingle! Under de tre timmarna vernissagen pågick hann hon sälja några tavlor och delta i många trevliga samtal med besökarna. Många av hennes motiv kändes igen från närområdet, tex en av stenbroarna i Munkedal och Gulf i Hällevadsholm för att nämna ett par stycken.

Utställning med återblick från 30 år av skapande

Uppväxten på Härnäset ger intryck

2022-10-05+ I höst visar Rian designmuseum i Falkenberg en retrospektiv utställning med Härnäset-bördiga Elisabet Eriksson. Utställningen fokuserar på textila material och samlar verk från cirka 30 års skapande, från 1990-talet till idag.

Monica Funck delar med sig av minnen

2022-09-20+ – Teckning och skulptur hör liksom ihop på något sätt, säger Monica Funck, som ställer ut på Lysekils Konsthall.
På utställningen visas bland annat minnesbilder från Indien, förlagor till offentliga väggmålningar i Trollhättan, stenskulpturer och slumpmässiga broderier.