”Vem kunde ana” – en musikalisk afton i juletid

2023-12-21+ Lysekils kyrka bjöd på musik i juletid. Omkring 300 personer tog del av den mäktiga och finstämda konserten under titeln ”Vem kunde ana?”, med allt från traditionella julsånger till avancerad klassisk musik.
Marche Militaire av Franz Schubert fick inleda kvällen och vid pianot satt organisterna Gustav Bäckström och Lowe Pettersson, som spelade fyrhändigt på flygeln.

Lysekören spred julglädje

2023-12-19+ Det blev en fantastisk julstämning i Lyse inför en fullsatt kyrka.
”See the Glor,” var titeln på julkonserten, som bjöd på julsånger mer åt populärmusiken blandat med klassiska sånger.

Mysig julmarknad i Grundsund

– Full fart med många barn och unga i Krögen

2023-12-12+ Andra helgen i december förvandlas torget i Grundsund - Krögen - till ett juligt marknadstorg med mat- och konsthantverk, lotterier och granförsäljning. Detta är en populär marknad och träffpunkt både för grundsundsbor och övriga öbor. Traditionsenligt avslutas julmarknaden med det mycket populära tomtens godisregn.

Lysekils julmarknad växer – feststämning på gator och torg

2023-12-11+ Kyliga vindar drog in över Lysekil. Himlen var grå, gatubelysningen släckt och snön hade smält bort. Redan där saknades flera viktiga faktorer för en mysig julmarknad.
Men det viktigaste var ändå på plats – folket svek inte och inte heller knallarna. Det blev trots tråkigt väder en lyckad julmarknad med feststämning på stadens torg och gator.

Välbesökt julmarknad i Fiskebäckskil

2023-12-06+ Julmarknaden på Lyckans Slip marina i Fiskebäckskil har blivit en tradition. Snöpudrade bryggor, kyligt och en blek decembersol tillsammans med eldar, granar, glüwhein, utställare och tomtefar skapade riktig julstämning i helgen.

Tomtarnas paradis

Hemma hos Ulla i Lysekil bor hundratals

2023-12-05 En vecka in i december och har man inte julkänsla än, så infinner den sig omedelbart hemma hos Ulla Johansson.
– Jag pyntar för att roa mig och det ger mig mycket tillbaka, säger hon.

Adventskonsert fyllde kyrkan

2023-12-05+ I lördags kväll arrangerades en adventskonsert i Lysekils kyrka. Det var Uddevalla stadsmusikkår och Lysekils kyrkas adventskör, som gemensamt framförde traditionell adventsmusik inför en näst intill fullsatt kyrka.

Årets julmarknad Tossene byalag

2023-11-30+ Besökarna möttes av tomten, som satt i sin släde. I närheten bjöds alla på glögg, gjord på slånbär som plockats i närheten.