Traditionell julfest hos Rotary i Kungshamn

2022-12-15+ Rotary i Kungshamn har haft sin traditionella julfest. Gästerna salades i Kungshamns kyrka där Eva Östlund höll en betraktelse över julens budskap och läste julevangeliet. Kantorn Agnetha Hellgren spelade till de psalmer som sjöngs under andakten.

Högtidlig och stämningsfull Luciakröning i Foss kyrka

2022-12-14+ Det var stämningsfullt, vackert och högtidligt när Munkedals Lucia 2022 kröntes i en nästan fullsatt Foss kyrka denna snövita, kalla måndag den 12 december.
Förra årets Lucia Stina Steinmetz hade äran att kröna detta års Lucia Zain Taiach medan vikarierande präst Maria Arnborg höll vackert tal.

Traditionen med Lucia tillbaka i värmen

Bjöd på en klassisk och rockig konsert i ett vintrigt Lysekil

2022-12-14+ Se på vår tröskel står, vitklädd med ljus i hår… Traditionen är tillbaka med Luciafirande i Lysekils kyrka. Årets Lucia - Klara Forsell, hennes följe med tärnor och stjärngossar bjöd på en strålande konsert inför en fullsatt kyrka.

Julutställning på Konsthallen

2022-12-13+ I fredags var det vernissage i Lysekils konsthall för Skaftö Konst- och Hantverksförenings utställning med försäljning. 12 konstnärer ställer ut målningar, foto, glas, keramik, näver, textil- och mathantverk med julinspiration fram till den 17 december.

Julmarknad i Krögen med vinterstämning

2022-12-12+ Med snö och soligt väder blev det en riktigt vintrig julmarknad i Krögen i helgen. Krögen - det är torget i Grundsund. Många barn och ungdomar deltog i år. Både som besökare men också som försäljare för att få in pengar till klasskassan och till arrangören Grundsunds IFs verksamhet.

En riktigt vit och kall julmarknad

2022-12-12+ Snön gnistrade i träden, kylan bet ordentligt i kinderna, julmusiken strömmade över staden och knallarna bjöd på julgodis och delikatesser. Alla komponenter för en lyckad och julig julmarknad fanns där.

Gott om julansjovis – men dyrare

Kungshamns-fabriken kör ”ända in i kaklet”

2022-12-10 – Vi har ingen brist på råvaran till Janssons frestelse. Det ser väldigt mycket bättre ut än det gjort på flera år. Vi har fått tag på riktigt fin råvara både vad gäller kvalitet och storlek på skarpsillen, så nu kör vi ”ända in i kaklet”.
Det säger Bengt Lorentsson, råvaruinköpare vid Abba/Orkla i Kungshamn.
Däremot blir ansjovisen dyrare i år och det har hittills inte kommit in någon skarpsill fångad på svenskt fiskevatten till Kungshamn denna säsong.

Julfest hos Norra Skaftö Samhällsförening

2022-12-09 I helgen höll Norra Skaftö Samhällsförening julträff i Evensås skola med traditionellt julbord och julklappslotteri. Ingen brukar gå lottlös, alla får klappar med sig hem.

Gullmarsskolans Luciakör stämmer upp – övade i aulan

2022-12-08 Även i år blir det ett traditionsenligt Luciafirande i Lysekils magnifika kyrka tisdagen den 13 december. Precis som under de senaste åren så kommer Luciatåget bestå av niondeklassare från Gullmarsskolan.
– Skolan är väldigt stolt över att få göra detta för Lysekil, säger musikläraren Kerstin Moll, som är ledare för kören.

Hasse på hugget håller julstuga för sista gången

2022-12-08 På drottninggatan finns en julstuga som erbjuder julartiklar av nästan alla tänkbara slag. Bakom initiativet står Hasse Andersson, som har drivit julstuga på Tjörn under de senaste åtta åren.
Den som är nyfiken kan med fördel besöka butiken under helgen. Då kommer nämligen tomten på besök.

“Det finns ett brett sortiment i Lysekil”

Handlarna bjuder in till julmarknad – och uppmanar Lysekilsborna att handla klappar lokalt

2022-12-07 Handlarna i Lysekil och föreningslivet har gått samman för att se till att skapa julstämning i staden under de kommande helgerna.
Under tisdagsmorgonen träffade Lysekilsposten Hasse, Camilla och Stephanie Ekbrand för att prata om programmen och vikten av lokal handel.

Välbesökt vintermarknad i Torgestad

2022-12-02+ Vinterns första snöfall gav en stämningsfull inramning när Lyse hembygdsförening höll sin traditionella Adventsträff i Torgestad, Lyse, den 20 november.

Julmarknad i Kungshamn

2022-11-30+ Det var mulet och småregnade när det var julmarknad i Kungshamns centrum.

Julstämning i Lysekil när ljusen tändes i stadsparken

2022-11-28+ Lite ljus i vintermörkret är nödvändigt för att den rätta julstämningen ska infinna sig. I söndags, på första advent, var det dags för invigning av julljusen i Lysekils stadspark. I samband med att handlarna i Lysekil arrangerade skyltsöndag avslutades festligheterna i Parksnäckan med julmusik och tända ljus.

Så laddar köpmännen i Lysekil upp inför julen – mycket på gång

2022-11-24 Köpmännen i Lysekil laddar för en mysig jul med aktiviteter ända in i kaklet. På söndag, första advent, startar det med skyltsöndag, där alla butiker tävlar om det juligaste skyltfönstret. På eftermiddagen blir det sång och musik i Parksnäckan och till sist tänder Lysekils kommun upp julbelysningen i staden.