Gullmarsleden stängs av under fem dagar

Fortsatt arbete med dykdalber

2024-01-17+ Byggnationen av så kallade dykdalber vid Finnsbo färjeläge gör nu att Gullmarsleden åter måste stängas av, denna gång under dagtid en hel arbetsvecka.
– För att arbetet skall kunna utföras säkert och effektivt kommer vi att behöva stänga av trafiken dagtid under perioden 29 januari till 2 februari, meddelar Mattias Bergsten, distriktschef för Trafikverket Färjerederi Norra Bohuslän.

Gullmarsleden kan stängas av

Arbeten inleds med dykdalber vid Finnsbo

2023-09-05+ Den 15 september inleds en ombyggnation vid färjeläget i Finnsbo. Färjetrafiken kommer att påverkas vissa tider och arbetena beräknas pågå till våren 2024.

Tellus tillbaka

Neptunus snart till varv

2023-03-13+ I onsdags den 8 mars var vägfärjan Tellus åter i trafik på Gullmarsleden efter att ha varit borta för reparation i över åtta månader.

Snart testkörs Tellus

– kan vara i trafik 13 mars

2023-03-07+ Nu har de nytillverkade reservdelarna till den trasiga styrmotorn på vägfärjan Tellus äntligen kommit på plats.
– Delarna monterades i fartyget under helgen, meddelar Mattias Bergsten, distriktschef vid Trafikverket färjerederi Norra Bohuslän.

Tellus blir ännu mer försenad

2023-03-03+ Senast 26 februari var beskedet för några veckor sedan att vägfärjan Tellus skulle vara tillbaka i trafik på Gullmarsleden. Men nu visar det sig att det kommer att dröja ännu längre. Provkörningarna av delarna i laboratorium har tagit längre tid.

Kortare avbrott på Gullmarsleden

Snart sätts Tellus i trafik

2023-02-20+ Under måndagmorgonen blev det avbrott i färjeturerna på Gullmarsleden mellan Finnsbo och Skår.
– Vi fick problem med en av dämparna på färjeläget vid Finnsbo, vilket gjorde att vi behövde byta denna, förklarar Mattias Bergsten, distriktschef vid Trafikverket färjerederi Norra Bohuslän.

Lysekil får åter kalla handen från Trafikverket om ersättningsfärja

2023-02-03+ Lysekils kommun har åter skrivit till Trafikverket och påtalat de stora olägenheter som drabbar dem som åker över Gullmarsleden när bara en färja är i drift.
Men Trafikverket slår ifrån sig. ”Vi har tyvärr ingen möjlighet att göra på något annat sätt just nu”, blir svaret från Trafikverket.
Reservfärjan Gullmaj går i Göteborgs skärgård för närvarande, men kommer tillbaka i mars då vägfärjan Neptunus går på försenat varvsbesök.

Neptunus går på försenat varvsbesök i vår

2022-10-08+ Hårt prövade pendlare över Gullmarsleden får till våren räkna med ytterligare ett varvsbesök för en av färjorna i över en månad. Men denna gång kommer en reservfärja att sättas in.

Fortsatt bara en färja över Gullmarsleden

Trafikverket: ”Finns ingen extrafärja”

2022-10-07+ Lysekils kommun har nu fått ett formellt svar från Trafikverket angående möjligheterna att på något sätt förkorta tiden till dess att normal tidtabell kan hållas över Gullmarsleden. I nuläget går bara en färja över Gullmarn.
Svaret ger inte något större hopp för pendlarna att något ska hända innan november.

Snabbare färja över Gullmaren inte möjligt

2022-09-27+ Lysekils kommun har ställt frågan om färjan över Gullmarsleden kan öka hastigheten för att hålla en tidtabell på avgång var 20:e minut dagtid.
Svaret från Trafikverket är entydigt: Nej.

Högre hastighet på färjan lösning på Gullmarsleden?

Lysekils kommun vill se snabba åtgärder

2022-09-22+ Skaffa en ersättningsfärja. Snabba på reparationsarbetena av Tellus eller rent av trafikera Gullmarsleden med högre hastighet.
Det är några förslag som Lysekils kommun nu kommer med till Trafikverket.

Risk för bara en färja i en månad

Gullmaj måste flyttas från Gullmarn till Svanesundsleden

2022-08-30+ Om knappt en månad är risken stor att det åter bara blir en färja över Gullmarsleden. Detta på grund av att reparationen av färjan Tellus drar ut på tiden.