Yrkesmässa för elever och allmänheten

– GullmarsExpo ska visa bredden i Lysekil

2024-03-07+ Snart är det återstart för Gullmarsgymnasiets yrkesmässa, där företag visar upp den lokala yrkesbredden för gymnasieelever och allmänheten. Mässan genomförs i ny regi och med stort fokus på praktiska inslag.

Mycket bra resultat för gymnasiet i Lysekil

– många elever i landet når inte examen

2023-12-02 Lysekil sticker ut som en av landets kommuner med allra bäst resultat i gymnasieskolan. Men i många kommuner klarar färre än hälften gymnasiet.
Det visar Sveriges Lärares genomgång av ny statistik från Skolverket.

Stort intresse för Alla platsar-dagen

Gymnasieelever anordnar traditionsenlig friidrottsdag

2023-05-12+ Återupptagande av traditionen Alla platsar-dagen. En friidrottsdag ordnad av gymnasieelever som lockar deltagare från flera kommuner.
– Det är 88 deltagare som kommer, lärarna trodde runt 40, säger Emma Backman elev på barn- och fritidsprogrammet på Gullmarsgymnasiet.

Många reserver på flera av höstens program vid Gullmarsgymnasiet

Rektor Martin Odell förklarar varför det inte blir fler klasser vid så högt söktryck

2023-05-11+ Både riksrekryterande spetsutbildningen på naturvetenskapsprogrammet med inriktning mot marinbiologi och El- och energiprogrammet på Gullmarsgymnasiet är så populära att det skulle vara möjligt att utöka med var sin klass hösten 2023.
Men så blir det inte. Rektor Martin Odell förklarar varför.

188 preliminärt antagna till Gullmarsgymnasiet

Stort intresse för El- och energi

2023-04-20+ Nu är den preliminära antagningen till Gullmarsgymnasiet klar. 188 elever har antagits för att börja studera i höst. Högst söktryck är liksom tidigare år på det riksrekryterande naturvetenskapsprogrammet med marinbiologisk inriktning. El- och energiprogrammet fyllde sina elva platser och har detta år inte mindre än 14 sökande på reservplats.
Lägre söktryck märks på barn- och fritidsprogrammet, liksom på vård- och omsorg.

Gullmarsgymnasiet hade volleybollfest

2023-03-08+ Årets upplaga av Gullmarsgymnasiets volleybollturnering blev en lyckad tillställning. 28 lag tävlade inför välfyllda läktare och eleverna gavs möjlighet att delta i olika aktiviteter.
– En rolig dag för hela skolan, sammanfattar Lina Andersson, idrottsansvarig.

Nominerade till “Guldäpplet” för sina lärarinsatser på gymnasiet

2022-09-20+ Jens Bjelvenmark och Pernilla Wégen är nominerade till utmärkelsen Guldäpplet för sina insatser på Gullmarsgymnasiet.
Priset delas ut för att uppmärksamma lärare som bidrar till att utveckla skolan med IT. Något som Jens och Pernilla gjort genom att driva kursen “Labtools” och en “Science Club” för elever efter skoltid.
– Själva målet är att göra saker som verkar väldigt svåra begripliga, berättar Pernilla Wégen.