Detta gör LEVA om elen inte räcker utan måste kopplas bort

2022-10-20+ Det har aldrig hänt tidigare i det svenska kraftnätet, men i vinter finns det en ökad risk: Planerad bortkoppling av elen på grund av effektbrist.
– Risken har totalt sett ökat för att en bristsituation kan uppstå aviserar Svenska Kraftnät, säger Thomas Amgård, affärsområdeschef för elnät vid LEVA i Lysekil.
LEVA är förberedda för vad som ska göras om det kommer order om att bortkoppling måste ske på grund av effektbrist.

LysekilsBostäder i framkant med energieffektiva bostäder

2022-10-19+ God energieffektivitet är alltmer prioriterat i takt med ökat fokus på hållbarhet och klimatfrågor. På LysekilsBostäder påbörjade man resan mot mer energisnåla hus för över 30 år sedan vilket gör att bolaget idag har lyckats sänka sin energiförbrukning och kan känna en trygghet i att de kan erbjuda sina hyresgäster ett energisnålt boende.

Elhandelskunder erbjuds allt färre elhandelsavtal

LEVA har pausat fasta och ”smarta” avtal

2022-10-14+ Den röriga elmarknaden med kraftiga toppar och dalar, med ett generellt högre elpris, har nu gjort att elhandelsföretagen erbjuder allt färre alternativ. Borta är flerårsavtalen, ersatta av kortare avtal.
På LEVA i Lysekil har man idag bara ett avtal, LEVA Nu.
– Vi har nu även pausat vårt andra alternativ LEVA Smart, förklarar elhandelsansvarige Annika Hellqvist.

Konkurserna ökade med 51 procent

2022-10-07+ Konkurserna i Västra Götaland ökade kraftigt i september. Det framgår av statistik från kreditupplysningsföretaget Syna. Dessutom tornar en rad orosmoln upp sig på himlen, som gör att konkurserna kan fortsätta accelerera ytterligare senare i höst.

Tuffa elräkningar väntar föreningar med egna lokaler

2022-10-03+ Höga elpriser drabbar hushållen, företagen men också föreningslivet. Det finns en stor oro för skenande elräkningar bland idrottsklubbar och föreningar över hela Sverige. Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet trummar för att man på både riks- och kommunal nivå bör stötta föreningarna.

Skenande elpriser riskerar att slå ut småföretag i höst

2022-09-29+ Redan nu under tidig höst ser vi småföretag som är på väg att slås ut. Politikerna måste agera nu, annars leder detta till företagsnedläggelse och därmed kraftigt ökad arbetslöshet.
Det menar samarbetsorganisationen Butikerna.

Minskad elförbrukning kan ge halverade elpriser visar ny studie

2022-09-26+ Elpriserna i södra Sverige kan halveras redan i vinter, om EU snabbt når målet att minska elförbrukningen med 10 procent. Det bekräftar en färsk studie som forskningsföretaget Energiforsk står bakom. För en eluppvärmd villa skulle prissänkningen ge en besparing på cirka 4 000 kronor i månaden i vinter.

Ökat antal konkurser i Västra Götaland – dyster höst väntar

2022-09-25+ Efter flera månader i rad med minskat antal konkurser ökade konkurserna i augusti kraftigt, enligt dagsaktuell statistik från kreditupplysningsföretaget Syna. Samtidigt pekar en rad faktorer på att antalet konkurser kan komma att öka ytterligare i höst. Kanske står vi inför en ny tuff konkursvåg?