Risk för ökad smittspridning

2023-01-13+ Smittspridningen i Västra Götaland av covid-19, influensa och RS-virus är fortfarande stor, konstaterar Västra Götalandsregionen. I veckan återvänder många till skola och arbete, vilket riskerar att öka smittspridningen ytterligare.

Regionen i förstärkningsläge

Hög belastning på barnsjukvården i synnerhet

2022-12-30 Västra Götalandsregionen har gått upp i förstärkningsläge. Detta för att ha möjlighet att hantera den höga belastningen på värden i stort och barnsjukvården i synnerhet.

Färre flyttade ihop under pandemin

2022-10-09+ Färre personer flyttade ihop med en partner under coronapandemin än föregående år, visar en ny rapport från SCB. Under 2020 var det dessutom fler än tidigare som separerade.

Gott om lediga vaccinationstider för höstdosen

2022-10-04 För en månad sedan började vaccinatörerna i Västra Götalandsregionen att vaccinera invånare över 65 år med en påfyllnadsdos mot covid-19. Sedan dess har lite mer än var fjärde invånare i åldersgruppen i Västra Götaland tagit möjligheten, visar preliminära siffror. "Det bekymrar mig och jag vill uppmana alla som är över 65 år att ta höstdosen mot covid-19", säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen.