Två misstänkta försattes på fri fot i mordutredning

2019-12-08 En man och en kvinna i 40-45-årsåldern, som är misstänkta för grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden, släpptes på fri fot vid häktningsförhandlingarna i Uddevalla tingsrätt på måndagen. Enligt åklagaren är båda dock fortfarande misstänkta i utredningen kring mordet på 17-åriga Wilma Andersson.

I fredags omhäktades en 22-årig man, på sannolika skäl misstänkt för mord på Wilma Andersson. Samma dag meddelade åklagaren att ytterligare två personer, en man och en kvinna, anhållits, misstänkta för grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden. På söndagen begärde kammaråklagaren Jim Westerberg att både mannen och kvinnan ska häktas. Både mannen och kvinnan har en nära relation till varandra och till den 22-årige mannen. Men Uddevalla tingsrätt valde att avslå åklagarens begäran, vilket innebär att mannen och kvinnan försattes på fri fot. Men de är fortfarande misstänkta i utredningen.

En av de två personerna som begärs häktad, en man i 45-årsåldern, har suttit anhållen tidigare under utredningen, men släpptes då efter förhör. Misstankarna gällde skyddande av brottsling och dessa misstankar kvarstår, men har nu utökats till att även omfatta brott mot griftefriden. Samtidigt har en kvinna i 40-årsåldern delgivits misstanke om samma brott.
Wilma Andersson försvann torsdagen den 14 november och ett enormt sökpådrag med tusentals frivilliga har sökt efter henne. efter att polisen hittat en kroppsdel efter Wilma Andersson har misstankarna mot samtliga misstänkta personer i utredningen stärkts.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv